Darta wordt de komende drie seizoenen naamsponsor van volleybalclub Bevo Roeselare: “Dit is meer dan een naamsverandering”

© VDB
Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

Op zaterdagavond een 3-2-zege tegen landskampioen-bekerwinnaar Asterix Beveren en op zondagnamiddag de bekendmaking van een fusie tussen de topsportclub en de breedtesportclub én een nieuwe naamsponsor, Darta uit Ardooie: Bevo Roeselare heeft een bijzonder weekeinde.

De breedtesportclub Bevo Beobank Roeselare en topsportclub Bevo Rekkenshop Roeselare fuseren tot één club, ‘Darta Bevo Roeselare’. Deze nieuwe samenwerking schept niet alleen nieuwe groeimogelijkheden voor de club, maar ook voor de bredere (volley)gemeenschap van Roeselare.

Darta, een Belgisch familiebedrijf opgericht in 1988 en met hoofdzetel in Ardooie, is uitgegroeid tot een wereldspeler in het ontwikkelen, verwerken en commercialiseren van vriesverse produkten zoals groenten, fruit, kruiden en kant-en-klare (bij)gerechten. De families De Backere en Talpe zijn de drijvende kracht achter het succesverhaal van Darta. De 4 co-CEO’S, Steve De Backere, Pieter De Backere, Dries Talpe en Karel Talpe hechten veel waarde aan een duurzame familiale cultuur en een lokale verankering. Dit doen ze vanuit het idee dat je enkel kan groeien met sterke partners.

Katalysator

“Voor Darta is dit een opwindende kans om onze betrokkenheid bij de lokale gemeenschap te vergroten en ons merk te verbinden met een sport die bekend staat om zijn passie en toewijding,” zegt co CEO Karel Talpe van Darta, gevestigd in Ardooie. “We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking niet alleen de sportieve prestaties van de club zal stimuleren, maar ook zal dienen als een katalysator voor groei en succes op alle niveaus. Onze keuze voor Bevo is mee ingegeven door hun dubbele doelstelling. Enerzijds wil Bevo meedraaien aan de Belgische top met hun ligaploeg, maar anderzijds investeren ze in hun breedtesportwerking waar we de opleiding van jonge speelsters in een gezonde levensstijl al minstens even belangrijk vinden.”

Nieuwe mogelijkheden

Lieven Louagie, sportief manager van Darta Bevo Roeselare, die sedert de overname van het ligateam van Hermes Oostende betrokken is bij de club, deelt zijn enthousiasme over de nieuwe samenwerking. “Als sportief manager ben ik verheugd over de nieuwe mogelijkheden die deze naamsponsorovereenkomst met zich meebrengt. Ze stelt ons in staat om extra te investeren in talentontwikkeling, trainingsfaciliteiten en verdere uitbouw van ons ligateam. Met de steun van Darta kunnen we onze positie versterken als een van de toonaangevende volleybalclubs in België.”

Perfecte partner

Geert Sintobin, voorzitter van Bevo Roeselare wijst op de lange-termijnimpact die deze overeenkomst zal hebben op de club en haar fans. “Voor ons is dit meer dan alleen een naamsverandering. We starten een partnerschap dat gebaseerd is op gedeelde waarden en eenzelfde streven naar succes. We zijn ervan overtuigd dat Darta de perfecte partner is om ons te helpen onze doelen te bereiken en onze gemeenschap te versterken. Met Darta aan onze zijde kijken we vol vertrouwen naar de toekomst van onze club”, zegt Sintobin die de vorige naamsponsors Beobank en Rekkenshop bijzonder bedankt. Rekkenshop blijft een belangrijke shirtsponsor. Met Beobank lopen nog gesprekken over een verlengde samenwerking.

Nationale top

Darta Bevo Roeselare is één van de grotere damesvolleybalclubs in België. De club is dit seizoen aanwezig in drie van de vier nationale reeksen en in alle provinciale reeksen. Het Ligateam is nu derde gerangschikt in de competitie en is volop in de running voor een plaats in de play-offs. Daarnaast heeft Bevo Roeselare jeugdteams in iedere leeftijdscategorie. Ook daar is Bevo nationale top. De nationale titels van U11 en U19 van vorig seizoen zijn hiervan mooie getuigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier