Coline Coessens (B&W C Lendelede A) is weer fit en klaar voor derby tegen Oostende

Coline Coessens kijkt uit naar het duel tegen Oostende. © VDB
Redactie KW

Een week vroeger dan de andere clubs in Liga A herneemt B&W C Lendelede de competitie na de jaarwisseling. Zondag krijgt Lendelede het bezoek van provinciegenoot Hermes Oostende. Die derby is een uitgestelde wedstrijd van de heenronde. Extra puntengewin is heel welkom.

Momenteel bekleedt Lendelede de achtste plaats met 7 punten. Volle wedstrijdwinst doet Lendelede aansluiten bij voorganger Charleroi, dat 11 punten telt. Dan slaat het ook een kloof van zeven punten met rode lantaarn Tchalou. Maar elk wedstrijdpunt is belangrijk, want alleen de tiende moet een stap terugzetten.

Springen, lopen en slaan

Receptie-hoek Coline Coessens kijkt verlangend uit naar deze wedstrijd. Vanaf oktober was zij uitgeteld met een breuk aan de binnenkant van de voet. “Nu ben ik weer helemaal fit. Ik kan springen, lopen en slaan en dat voelt bijzonder goed aan. Ik moest ook door een een mentaal zware periode gaan. Ik kan al weer enkele weken voluit trainen en het komt er nu op aan om weer zo snel mogelijk wedstrijdritme op te doen. Dat zal tegen Oostende wellicht nog niet met een basisplaats zijn, maar ik hunker om weer te spelen.”

Coessens had verwacht dat haar ploeg er beter zou voorstaan. “Door die opeenvolging van blessures in die eerste ronde kon de groep nooit voltallig trainen. Er trainden meisjes van de tweede ploeg mee, maar wij konden ons niveau niet optrekken. Je speelt trouwens altijd zoals je traint. In de wedstrijden kon de coach ook tactisch niet altijd ingrijpen en dat kostte ons punten.”

Collectief sterk

De groep pakt met vertrouwen de derby tegen Oostende aan. “Het is onze enige derby en in de seizoensvoorbereiding speelden wij een oefenwedstrijd tegen Hermes. Die viel trouwens best mee. De Oostendse speelsters zijn individueel van betere kwaliteit, maar daar kunnen wij onze collectieve sterkte tegenover zetten. Als iedere speelster van ons haar beste niveau haalt, moet het zelfs mogelijk zijn om punten te pakken tegen Oostende. Dan zijn wij gelanceerd voor een sterke terugronde. De coach beschikt nu over meerdere speelsters en kan tactisch bijsturen in de wedstrijd zelf. Die luxe had hij dat eerste seizoensgedeelte niet. Ik kijk alvast reikhalzend naar de derby uit.” (RBD)

Zondag 12 januari om 18 uur: Lendelede A – Oostende A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier