Cato Wullaert en Waregem klaar voor stadsderby

Cato Wullaert: “Ik heb mij superhard geamuseerd in mijn eerste jaar bij een damesploeg.” © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Zaterdagnamiddag staat in Sporthal De Treffer de stadsderby tussen Damesvolley Waregem D en Beveren-Leie VBC B op de kalender. Bij winst heeft Waregem genoeg aan één punt op het veld van VT Gullegem C een week later, voor de titel.

“Dat we zo’n goed seizoen zouden spelen hadden we totaal niet verwacht”, glundert Cato Wullaert, een van de vele talenten die de ploeg rijk is. “Omdat we als heel jonge ploeg voor het eerst in een damesreeks uitkomen, mogen we hier heel trots op zijn. Maar we zijn er nog niet. Tegen Beveren-Leie moeten we alvast de punten thuis houden. In de heenronde kenden we weinig moeite met onze tegenstander van dienst na een 0-3 (13/25, 12/25, 22/25)-overwinning. Maar dit is een andere wedstrijd. Nu verwachten we iets meer tegenstand.”

“Tegen Tielt lieten we onze enige nederlaag noteren (2-3). Stress deed ons waarschijnlijk de das om toen. We keken heel hard uit naar die wedstrijd maar het verlies hield ons scherp de weken die volgden.”

Titel

“We moeten dus nog vier punten halen als we zeker willen zijn van de titel. Maar beide teams zijn verbeterd. Zo wist Gullegem een punt te ontfutselen aan Tielt enkele weken geleden. We verloren zelfs geen set meer”, aldus Cato.

“Ik begon met volleybal op mijn zevende, toen ik in het eerste leerjaar zat”, gaat de Waregemse studente Latijn-talen aan het Heilig Hart College voort. “Vriendinnetjes namen me mee naar de vriendjesdag. Negen jaar later ben ik nog altijd met heel veel plezier met mijn favoriete sport bezig. We hopen dus voor eigen publiek mooi af te sluiten met winst. We kunnen telkens rekenen op een schare trouwe supporters. Volgende week moet dan de kers op de taart worden in Gullegem. Ik heb mij alvast superhard geamuseerd in mijn eerste jaar bij een damesploeg.”

Zaterdag 13 april om 13 uur, Sporthal De Treffer Waregem: Damesvolley Waregem D – Beveren-Leie VBC B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier