Bram Horrie (Vosta Staden) debuteert tegen Tielt

Bram Horrie. © SBR
Redactie KW

Sinds een zestal jaar staat Bram Horrie aan de zijlijn als hoofdcoach van Vosta Staden. In die periode wist hij dit team naar Promo 1 te loodsen. Zaterdag volgt in die reeks het debuut, met meteen een topper tegen Tielt.

“Ik kan met een tevreden gevoel terugblikken op onze voorbereiding. Het niveau was onmiddellijk heel goed, alleen vorig weekend maakten we voor de West-Vlaamse beker een mindere beurt. Toch konden we finaal nog een overwinning vieren. Dit weekend is het dus voor ‘echt’ want dan start de competitie, thuis tegen Tielt. Dat is ook een ploeg die vorig jaar gepromoveerd is net als wij. Een ploeg dus die nog weinig geheimen kent, maar omgekeerd is dat ook zo. Persoonlijk vind ik ze verdedigend heel sterk, net als hun hoeken trouwens. Daar zal ik dus opnieuw een antwoord op moeten vinden, net als vorig jaar. Toen hebben we twee keer gewonnen tegen hen, wij hebben dus nu een mentaal voordeel.”

Kan je met een complete kern uitpakken voor de openingswedstrijd? “Totaal niet. Ik zal echt serieus moeten sleutelen aan mijn basisopstelling want wellicht vier kernspeelsters zullen onbeschikbaar zijn. Twee meisjes zijn nu nog op reis, onze passeur liep een breukje in de vinger op terwijl nog iemand anders op de sukkel is met de rug. Aan de vervangsters dus het moment om zich te tonen.”

Start niet missen

“Met welke ambitie we starten bij Vosta Staden in Promo 1? Vorig jaar zijn we als derde alsnog gepromoveerd naar Promo 1, niet als kampioen. Dat betekent dat er nog betere teams waren dan wij en ook zij nu stijgen. Zelf zou ik al heel tevreden zijn als we ergens kunnen eindigen tussen plaats 6 en 8. Dat betekent dan dat we een rustig seizoen gedraaid hebben zonder degradatiestress. Belangrijk zal zijn om de start niet te missen. In dat opzicht zou een overwinning tegen Tielt wel een opsteker zijn”, besluit de 36-jarige Roeselarenaar, die beroepshalve aan de slag is bij de gemeente Staden. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier