Hermes Oostende schakelt vicekampioen in de beker van België uit

Dolle vreugde bij Hermes Oostende na de bekerkwalificatie in Genk. © foto PR

In de achtste finale van de Beker van België, waar er geen terugwedstrijden zijn, heeft Hermes Rekkenshop Oostende met 2-3 gewonnen op het terrein van vicekampioen Jaraco Ladies Volley Limburg.

In de initiële set bouwde Hermes Oostende een knappe voorsprong uit, maar de Oostendenaars lieten de thuisploeg toch terugkeren: 25-23. Na dat moeilijk begin met een nipt verlies in de eerste set, won Hermes set twee wel met dezelfde cijfers in omgekeerde orde: 23-25.

Spannende tiebreak

Hermes zegevierde ook de derde deelbeurt. In set vier dicteerden de Limburgers de wet. Pas na 21-12 knaagde Hermes een beetje aan het verschil: 25-18. In de tiebreak opende Limburg het best: 12-10. Maar Merle Baasdam bewees opnieuw van goudwaarde te zijn. Wanneer de druk het hoogst was, kon ze iets meer. Hermes sleepte die belle met 13-15 binnen.

Belang van Charlotte Leys

Loladina Zwaanswijk, die een moeilijke aanvang kende, kwam in die bekermatch aanvallend en receptioneel steeds beter tot haar recht. Ook zaterdag viel de defensieve sterkte van Hermes Oostende op. Charlotte Leys, die na haar blessure aanvallend aan het groeien is, bracht de noodzakelijke rust in het team en is receptioneel heel belangrijk. Leys heerst in het achterveld.

In de kwartfinale van de beker van België speelt Hermes Oostende thuis tegen Bidavo Bissegem dat Wellen uitschakelde.