Ambitieus Slovo gaat voor top vijf

Speelster Yanna Geeraert (19) en coach Jerry Peeters. © GD
Redactie KW

Volleyclub Slovo, met als thuisbasis Hof Ter Straeten in Varsenare, start het nieuwe seizoen met maar liefst drie seniorenploegen. Vorig seizoen speelde de tweede ploeg kampioen op één been in Promo 4 en promoveert zo naar Promo 3. De derde ploeg is nieuw en bestaat hoofdzakelijk uit speelsters die vorig jaar nog aantraden bij de U17. Tijdens dit vorige seizoen maakten ze geen enkele uitschuiver en wonnen twintig partijen op rij.

Piepjonge kern

De eerste ploeg speelde een seizoen met wisselend succes en werd uiteindelijk nog zesde op twaalf ploegen, netjes in de middenmoot. Dit jaar mag het iets meer zijn. “We hebben tegen alle toppers, met uitzondering van kampioen Bredene, punten gesprokkeld, en daar ben ik uiterst tevreden over”, klinkt het bij coach Jerry Peeters. “Jammer was dan wel dat we punten lieten liggen tegen ploegen die onder ons gerangschikt stonden. Als je me vraagt of ik teken voor hetzelfde seizoen, moet ik toch zeggen dat ik hoop op nog iets beter. Een top vijf zou schitterend zijn. Je mag ook niet vergeten dat mijn kern eigenlijk piepjong is met twee veertienjarigen en een vijftal zestienjarigen. Daarnaast kan ik ook rekenen op twee nieuwkomers met enige ervaring. Marie Saelens komt over van Avanti Aalter en wordt passeur en Yanna Geeraert komt van Packo Zedelgem. We kijken zeker uit naar onze eerste thuismatch tegen Hermes Oostende van aanstaande zaterdag”, besluit hij.

De aanval door het midden wordt dit jaar gestuurd door de 19-jarige Yanna Geeraert (vorig seizoen nog bij Packo Zedelgem, red.), die afgelopen zaterdag een eerste bekermatch tegen Sint-Eloois-Winkel tot een goed einde bracht. “Toch ben ik niet helemaal tevreden”, klinkt het bij Yanna. “We hebben het ons niet gemakkelijk gemaakt door zelf veel te veel fouten te maken.” (GD)

Zaterdag 14 september om 20.30 uur: Slovo Brugge A – Hermes Volley Oostende A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier