Opvallend: Zulte Waregem duidt amper 19-jarige Ewoud Pletinckx aan als kapitein

© Sportpix.be
Olaf Verhaeghe

Ewoud Pletinckx wordt dit seizoen de nieuwe kapitein van SV Zulte Waregem. Het 19-jarige jeugdproduct van Essevee volgt zo Davy De fauw op die assistent-trainer werd. Een opvallende keuze van Zulte Waregem waaruit vertrouwen spreekt in de jonge centrale verdediger.

Ewoud Pletinckx, nog altijd maar 19, is vanaf volgend seizoen de nieuwe kapitein van Zulte Waregem. De centrale verdediger geldt als het boegbeeld van de eigen jeugdacademie en speelde tot nu toe 42 wedstrijden op het hoogste niveau. Slechts anderhalf jaar geleden, op de thuismatch tegen Antwerp in januari 2019, maakte Pletinckx zijn debuut in de A-kern.

“Het feit dat de ploeg mij aanduidt als kapitein is uiteraard een heel grote eer”, zegt Pletinckx op de clubwebsite. “Het is opnieuw een mooie stap in mijn ontwikkeling. Ik hoop dat ik die stappen kan blijven zetten en hier kan uitgroeien tot een van dé boegbeelden van Essevee.” Als kapitein volgt Ewoud Pletinckx Davy De fauw op, die samen met Timmy Simons aan de slag is als assistent-trainer van Francky Dury.

“Ondans zijn jonge leeftijd is Ewoud een jongen met persoonlijkheid en leiderschap”, duidt ook de hoofdtrainer van Essevee de keuze voor Pletinckx. “Hij is een winnaar, een harde werker ook en een jongen met wie je organisatorisch en structureel aan de slag kan. Na anderhalf seizoen bij de A-ploeg betekent dit een volgende belangrijke stap in zijn ontwikkeling.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier