Wisselvallig seizoen voor KSV Oostkamp: “Imago Deslypere onterecht beschadigd”

Hans Mulier is een monument op De Valkaart. (foto JPV)
Redactie KW

Het seizoen van KSV Oostkamp (2e Afdeling VVl) verloopt wisselvallig. Een sterke eerste ronde werd gevolgd door een hobbelig parcours na nieuwjaar. T1 Kurt Delaere vertrok rond nieuwjaar naar Harelbeke. De jonge Kevin Deslypere nam over, met Nigel Smith als assistent. Laatstgenoemde voegt zich bij Kurt Delaere na dit kampioenschap bij Harelbeke maar doet nu het seizoen uit als T1 bij Oostkamp. Kevin Deslypere verdween van het toneel.

Sportief verantwoordelijke Hans Mulier coachte Oostkamp twee keer. Tussenin was hij trainer van een team in de nationale reeksen. Tien jaar geleden keerde hij terug als sportief verantwoordelijke.

“Aanvankelijk had ik medezeggenschap bij het aanstellen van de trainers voor het vlaggenschip, nu niet meer. Geen probleem, ik volg de jongeren van kortbij en zie wel wie er klaar is voor doorstroming.”

Invloed corona

“Ik ben niet verbaasd over het huidige seizoen. Na corona is het engagement bij vele voetballers verminderd: dat is niet alleen hier het geval, het is het verhaal van vele ploegen. Dat Kurt Delaere vertrok, is voor mij geen verrassing, wel dat hij voor Harelbeke koos. Mijn voorstel was om Nigel Smith meteen aan te stellen na nieuwjaar en met hem het seizoen afwerken.”

“Ik werd niet gevolgd. Er werd geopteerd voor de 30-jarige Kevin Deslypere. Maar wie een jonge trainer aantrekt, moet open staan voor zijn filosofie. Hij beschikt over alle mogelijke diploma’s en ademt voetbal. Met Dries Lambert beschikten we afgelopen kampioenschap over een fysiektrainer, maar die vertrok. Dit was een aderlating. Nu gaat de groep door op de manier van werken van voor nieuwjaar, toen leidde immers Nighel Smith ook al de oefensessies.”

“Het imago van Kevin Deslypere werd onterecht beschadigd. Ik heb een hechte band met hem en kan inschatten hoezeer hij de voetbalkennis beheerst. Hij kwam op een verkeerd moment bij Oostkamp maar bleef trouw aan zijn woord: geen commentaar, over niets of niemand. Hij haakte zelf af en ik weet waarom. Spijtig genoeg kwamen mijn voorspellingen uit.” (JPV)

Zondag 7 april om 15 uur: SC Eendracht Aalst – KSV Oostkamp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier