West-Vlaanderen opnieuw boven in Gent (met dank aan De Schuimforellen)

© Gaïtano Boeraeve
Redactie KW

Nadat u eerder op onze West-Vlaamse website kon lezen dat de titel van AA Gent voor een groot deel aan West-Vlamingen te danken is, duikt er opnieuw een geval op van West-Vlaamse suprematie in het Gentse sportmilieu.

Ook de minivoetbalwereld wordt er gedomineerd door West-Vlamingen. De Schuimforellen, een minivoetbalploeg die hoofdzakelijk uit West-Vlaamse (ex-)studenten in het Gentse bestaat, speelde in hun eerste seizoen meteen kampioen in reeks 4B van minivoetbalkern Gent-De Pinte en liet in dit succesjaar maar 74 tegendoelpunten noteren. Dat is het kleinste aantal tegendoelpunten over alle reeksen van de kern heen, een straffe prestatie zonder meer.

Zaterdag mocht de ploeg hun kampioensbeker ophalen op het kernfeest in Salon Wellington in Moortsele, een deelgemeente van Oosterzele in de buurt van Gent. Op de foto staan boven v.l.n.r. kernvoorzitter Willy van Leirberghe, Bert Denolf uit Varsenare, Mathieu Stevens uit Adinkerke en Gaïtano Boeraeve uit Poperinge. Onder v.l.n.r. staan Tijs D’Hulster uit Brugge en Mathijs Neudt uit Poperinge.

Andere West-Vlamingen bij De Schuimforellen zijn Alexis D’Hondt uit Sint-Kruis Brugge, Niels Mahieu uit Wervik, Thibault De Cloedt uit Sint-Andries Brugge, Tom Leytens uit Oostkamp en Korneel Marchand uit Brugge.

Als u meer over deze ploeg te weten wil komen, verwijzen we u graag door naar hun website.

(Bert Denolf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier