De voorzitter stipt eerst en vooral aan dat Voetbal Vlaanderen (VFV) vandaag ook nog afstemt met ACFF, de Waalse tegenhanger, om tot een compromis te komen. Morgen wordt dan uiteindelijk de knoop doorgehakt. Of daar gaat men toch van uit.

Initieel lagen er vier voorstellen op tafel, maar daarvan kunnen de eerste twee wellicht al geschrapt worden. "Scenario 1 was dat we de competitie én de eindronde konden afwerken, scenario 2 dat we enkel de competitie konden voleindigen, maar dat een eindronde niet meer mogelijk was. Gezien de voorspellingen van de wetenschappers ziet het er niet naar uit dat we snel weer zullen mogen voetballen."

Dan resten er nog twee opties. Eén daarvan is dat de competitie geannuleerd wordt en dat alles naar volgend seizoen bij het oude zou blijven. Dus iedere club blijft waar hij zit. Maar de meest plausibele optie is misschien wel die waar een eindrangschikking wordt gemaakt op basis van de al behaalde resultaten dit seizoen. "Navraag bij clubs leert dat heel wat onder hen daarvoor gewonnen zijn. We rekenen het klassement om naar een eindrangschikking en bepalen aan de hand daarvan wie mag stijgen of moet degraderen."

Maar dan blijven er nog heel wat modaliteiten open natuurlijk. Stijgt enkel de kampioen of mag - gezien er geen eindrondes zijn - ook de tweede in de stand mee promoveren? Morgen dus meer nieuws.

De voorzitter stipt eerst en vooral aan dat Voetbal Vlaanderen (VFV) vandaag ook nog afstemt met ACFF, de Waalse tegenhanger, om tot een compromis te komen. Morgen wordt dan uiteindelijk de knoop doorgehakt. Of daar gaat men toch van uit.Initieel lagen er vier voorstellen op tafel, maar daarvan kunnen de eerste twee wellicht al geschrapt worden. "Scenario 1 was dat we de competitie én de eindronde konden afwerken, scenario 2 dat we enkel de competitie konden voleindigen, maar dat een eindronde niet meer mogelijk was. Gezien de voorspellingen van de wetenschappers ziet het er niet naar uit dat we snel weer zullen mogen voetballen."Dan resten er nog twee opties. Eén daarvan is dat de competitie geannuleerd wordt en dat alles naar volgend seizoen bij het oude zou blijven. Dus iedere club blijft waar hij zit. Maar de meest plausibele optie is misschien wel die waar een eindrangschikking wordt gemaakt op basis van de al behaalde resultaten dit seizoen. "Navraag bij clubs leert dat heel wat onder hen daarvoor gewonnen zijn. We rekenen het klassement om naar een eindrangschikking en bepalen aan de hand daarvan wie mag stijgen of moet degraderen."Maar dan blijven er nog heel wat modaliteiten open natuurlijk. Stijgt enkel de kampioen of mag - gezien er geen eindrondes zijn - ook de tweede in de stand mee promoveren? Morgen dus meer nieuws.