VVGA plant straffe kampioensreüniewedstrijd: “Op zoek naar nieuwe speelsters”

De dames van VVGA zijn een (h)echt team. We zien vooraan Charlotte Nollet, Sarah Coopman, Elena Lefever, Madelena Steenkiste, Joyce Ooghe, Femke Pellaers en Romy Coustenoble. Achteraan staan Mario Robesyn, Laïs Soete, Cara Bouw, Ella Vandamme, Nel Bulcke, Chris Mahieu, Celeste Lepee, Kato Missiaen, Jinte Surmont en Laura Platteeuw. © AB
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Het Butterblommetornooi vorig weekend van VVGA was succesvol voor de eerste ploeg dames. Zij spelen in tweede provinciale, maar konden met 2-1 winnen van de dames van SK Reningelst die in eerste provinciale spelen. Ook aanwezig was Alveringemnaar en oud-trainer Stefaan Vankemmelbeke. Hij plant op 17 augustus een kampioensreüniewedstrijd.

Het is trainer Mario Robesyn uit Poperinge die tijdens zijn eerste seizoen in Alveringem de dames traint. Hij noemt hen “een enthousiaste en zeer gedreven ploeg die erg aan mekaar hangt”. Ook scheidsrechter Dries Vandenberghe uit Diksmuide spreekt vol lof over de dames van VVGA. “Ik zeg het iedere keer dat ik naar Alveringem kom; dat er in sommige van die speelsters talent zit. Ze moeten enkel soms nog wat meer lef durven tonen.” Eén van die talenten is Charlotte Nollet (21) uit Lo. “Ik speel ondertussen negen jaar bij VVGA en het voelt er echt als thuiskomen. Ik vind het de max hoe onze supportersgroep gegroeid is dit seizoen en dat meisjesvoetbal zo populair geworden is. Dat we zo’n hechte groep zijn op en naast het veld, is zalig. Precies of ik heb er naast mijn echte familie nog een familie bij.”

Kampioenstitel

Alveringemnaar Stefaan Vankemmelbeke.
Alveringemnaar Stefaan Vankemmelbeke. © AB

“Mag ik nog een oproep doen? Onze ploeg is nog op zoek naar nieuwe speelsters voor volgend seizoen. Kom gerust eens meetrainen.” In de kantine van VVGA zat tijdens het Butterblommetornooi ook Alveringemnaar Stefaan Vankemmelbeke (55).

“Ik speelde 25 jaar geleden kampioen met de eerste ploeg. We speelden slechts in vierde provinciale, maar zo’n gebeurtenis is in een klein dorp als Alveringem een feest. Tijdens het seizoen 2006-2007 behaalde ik als trainer met de eerste ploeg de kampioenstitel in vierde provinciale. Weer een feest. Op zaterdag 17 augustus organiseer ik samen met enkele vrienden een soort grote reüniewedstrijd waarbij beide ploegen van toen het tegen elkaar zullen opnemen. De reacties zijn alvast erg positief.”

Stefaan Vankemmelbeke slaagde er in om voor volgend seizoen opnieuw een eerste ploeg mannen te vormen en haalde daarvoor spelers van overal naar Alveringem. “Ik ben geen trainer of bestuurslid in de vereniging. Maar VVGA blijft me nauw aan het hart liggen”, reageert Stefaan Vankemmelbeke nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier