Red Flame Tessa Wullaert trekt naar Inter Milaan

Tessa Wullaert verlaat Fortuna Sittard en ondertekende bij de Nerazzurre een contract tot medio 2026. © TOM GOYVAERTS BELGA

Tessa Wullaert zet haar carrière verder bij de Italiaanse topclub Inter Milaan. Dat meldden verschillende Vlaamse media. De aanvalster verlaat Fortuna Sittard en ondertekende bij de Nerazzurre een contract tot medio 2026.

Vorige week zei Wullaert tijdens een persmoment bij de Red Flames al dat ze “de knoop had doorgehakt”. Ze had een nieuwe ploeg gevonden, maar wilde de naam toen nog niet bekendmaken.

Voor Wullaert wordt Inter haar vierde buitenlandse avontuur, na het Duitse Wolfsburg (2015-2018), het Engelse Manchester City (2018-2020) en de voorbije twee seizoenen in Nederland bij Fortuna Sittard (2022-2024). Tussendoor speelde ze twee jaar voor Anderlecht (2020-2022).

Bij Fortuna Sittard, dat het voorbije seizoen als vierde eindigde in de Eredivisie, werd Wullaert topschutter met 26 doelpunten. Wullaert en Fortuna verloren ook de bekerfinale van Ajax (3-1).

Topschutter

Bij Inter wordt Wullaert meer dan waarschijnlijk een ploeggenote van Marie Detruyer, die ook op weg is naar Milaan. Detruyer maakt de overstap van OH Leuven. De twee landgenotes moeten het vrouwenteam van Inter aan een eerste landstitel in de clubgeschiedenis helpen. Vorig seizoen eindigde Inter op de vijfde plaats in het kampioenschap.

Tessa Wullaert is met 83 goals in 133 caps de topschutter aller tijden van de Red Flames.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier