Ongenaakbare Dames Scor hebben titel voor het grijpen

Philine Verbrugghe. (foto CLY)
Redactie KW

Het damesvoetbal leeft in Oostrozebeke. In tegenstelling tot hun mannelijke collega’s rijven de dames van kapitein Philine Verbrugghe (33) de ene overwinning na de andere binnen. De dames staan eerste in de ranking van tweede provinciale met maar liefst 12 punten voorsprong op de tweede. De dames haalden 48 op 48, dus geen enkel verliespuntje en dit met nog acht matchen te gaan.

Zwaar programma

“Alles zou echt moeten verkeerd gaan om nu nog de titel uit handen te geven”, aldus de kapitein. “We mogen echter het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is, want we hebben nog een zwaar programma voor de boeg met onder meer Mandel United, Alveringem, Oudenburg en Kortrijk. Stuk voor stuk te duchten tegenstanders. Gelukkig is de ziekenboeg leeg en is iedereen fit. We kunnen spreken van een echt boerenjaar en dat merk je binnen de groep. Het enthousiasme druipt er af.”

Eerste provinciale

“Of de ploeg klaar is voor eerste provinciale? Ik ben van mening dat we over een ploeg beschikken die ook zijn mannetje kan staan in eerste provinciale zonder dat daar nog serieuze versterking moet bijkomen. Ons hoofddoel is zeker niet om er veel speelsters bij te halen. Dat betekent dat wij niet actief op zoek zullen gaan naar versterking. Mocht een dame zich vrijwillig melden, dan kan je moeilijk neen zeggen uiteraard. Ik beschik momenteel over twintig speelster en iedereen is fit. Gelukkig hadden we dit seizoen geen uitval wegens zwangerschappen. Zondag volgt de wedstrijd in Alveringem. Een heel gevaarlijk ploegje dat ons het eerste puntenverlies kan aansmeren. De zaterdag daarop volgt de thuismatch tegen Oudenburg. In het beste geval kunnen we dan al kampioen spelen, maar dan moet alles meezitten”, beseft Philine. (CLY)

Zondag 3 maart om 14 uur: VV Alveringem SC Oostrozebeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier