Maarten Beele (FWDM A): “Brede kern dit seizoen”

Trainer Maarten Beele: “We willen ons dit seizoen opnieuw handhaven.” © PB
Redactie KW

FWDM A opent zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Alken. De wedstrijd gaat door in het Oostendse Albertpark, want dit wordt vanaf dit seizoen hun thuisbasis.

“Ondanks een goede voorbereiding staan we nog niet zo ver als bij de vorige seizoenstart”, opent trainer Maarten Beele ons gesprek. “Vorig seizoen hadden we met een 12-tal vaste basisspeelsters een krappe kern en daarvan zijn er een zestal speelsters vertrokken. Met kapitein Sofie Huyghebaert, die stopte als speelster, en Mare Laridon en Marte Vannieuwkerke, die voor AA Gent kozen, is er ook heel wat ervaring en duelkracht weggevallen. Die speelsters proberen we nu op te vangen met een aantal talentvolle jongere speelsters en het gaat zeker de goede kant op. Uiteindelijk beschikken we momenteel nog over een zestal blijvers die op elkaar zijn ingespeeld en daardoor merk je dat het momenteel soms nog wat moeilijk loopt. Vorig weekend speelden we ook voor het eerst op het grote veld in het Albertpark. In die wedstrijd hadden we meestal de bovenhand en was het leuk voetballen, maar tegen een sterkere tegenstander gaan we het ook moeten hebben van mentaliteit. Het wordt afwachten hoe dit in de toekomst zal lopen. Het is in de eerste plaats de bedoeling om ons dit seizoen opnieuw te handhaven in eerste nationale. Vorig seizoen liep dat heel goed met een negende plaats als resultaat. Met de winterstop stonden we zelfs even vierde, maar daarna kwam met de examens en enkele blessures de krapte van de kern naar boven. Hopelijk loopt het dit seizoen met een bredere kern op dat vlak beter, want met de twee ploegen samen hebben we heel wat meer speelsters dan vorig seizoen.”

Positief afsluiten

“Door wijzigingen in de kalender spelen we onze eerste vier wedstrijden thuis, want het is de bedoeling dat we om organisatorische redenen onze wedstrijden juist voor de wedstrijden van de mannenploeg van KVDO spelen. Mits een goede prestatie, moeten we toch drie van die vier wedstrijden positief kunnen afsluiten.” (PB)

Zaterdag 31 augustus om 15.30 uur: FWDM A – FC Alken A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier