KIJK – Tessa Wullaert breekt doelpuntenrecord met zeven goals voor Fortuna Sittard

Gouden Schoen en Wielsbeeks ereburger Tessa Wullaert trof maar liefst zeven keer raak in één wedstrijd. © ESPN

Tessa Wullaert heeft in de Vrouwen Eredivisie een record gevestigd. De Belgische aanvalster van Fortuna Sittard maakte vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Telstar liefst zeven doelpunten. Fortuna won uiteindelijk met 0-8.

(Lees verder onder de video)

Wullaert scoorde voor rust vier keer en voegde daar in de tweede helft nog eens drie goals aan toe. In blessuretijd kreeg ze een publiekswissel. Charlotte Hulst nam vlak voor de pauze de 0-5 voor haar rekening.

Voor aanvang van de wedstrijd liep Wullaert als aanvoerder van Fortuna Sittard in een speciaal shirt het veld op. Daarop stond de boodschap “Betaald voetbal = betaald worden”, verwijzend naar het eerder gemaakte statement van voetbalsters uit de Eredivisie over de slechte betalingen in Nederland. Ook Telstar-aanvoerder Kelly Steen droeg zo’n shirt.