Jorijn Covent (Club YLA): “Play-offs niet verwaarlozen”

Doelvrouw Jorijn Covent moedigt de troepen aan. © Club Media House
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

Een week na de kwalificatie voor de finale van de Beker van België kende Club YLA in het Lotto Park een moeilijke namiddag. Anderlecht blikte blauw-zwart op de eerste speeldag van play-off 1 in met 5-0. Zaterdag wacht een thuismatch tegen Standard. Op weg naar de bekerfinale schakelde Club de Rouches uit.

“Die zware nederlaag bij Anderlecht moeten we uiteraard analyseren, maar we mogen er ook niet te lang blijven bij stilstaan”, benadrukt de Brugse doelvrouw Jorijn Covent (19). “In play-off 1 zijn het allemaal topwedstrijden. We moeten realistisch zijn. OHL, Anderlecht en Standard doen het met voltijdse profs. Zij trainen overdag. Die ploegen hebben iets meer kwaliteit, maar we kunnen het hen als team moeilijk maken.”

Standard

Wat Club YLA in de reguliere competitie enkele keren bewees. “We wonnen als eerste ploeg van OHL, tegen Anderlecht speelden we twee keer gelijk en in een vroeg stadium van de Beker van België schakelden we Standard uit”, somt Covent de topmomenten uit de competitie uit. “Zaterdag spelen we weer in Aalter tegen Standard. Dat kleinere kunstgrasveld ligt ons. Ik speel er graag. En Standard zal bij aankomst in Aalter zeker eens denken aan die 2-1-nederlaag in de Beker van België.”

Waardemeters

In de reguliere competitie won Standard tweemaal van CLub YLA: 0-1 en 3-0. “Nu zitten we in play-off 1 en proberen we minstens onze vierde plaats in het klassement vast te houden”, benadrukt Covent. “Het is niet omdat we de finale van de Beker van België spelen dat we de play-offs verwaarlozen. De tegenstanders zijn de beste ploegen van het land. Interessante waardemeters voor de finale tegen OHL.”

In de competitie deed de defensie van Club YLA het niet onaardig. In achttien speeldagen werden 23 goals toegestaan. “We beschikken over een goed defensief blok”, besluit Jorijn Covent, studente communicatie aan de Arteveldehogeschool in Gent.

Zaterdag 30 maart om 16.15 uur in Aalter: Club YLA – Standard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier