FC Beaufort Middelkerke wil damesvoetbal uitbreiden: “Op termijn een ploeg met U16 op de been brengen”

De speelsters van Dames Beaufort Middelkerke wonnen op de openingsspeeldag in Brugge. © ACR
Redactie KW

FC Beaufort Middelkerke is momenteel met één damesploeg actief in tweede provinciale. Daar wil men verandering in brengen, zeker bij de jeugd denken ze aan instroom met in de eerste plaats een team meisjes U16.

De vrouwenploeg van FC Beaufort Middelkerke is vorige zondag aan de competitie in tweede provinciale begonnen. Op bezoek bij Cerkelladies Brugge werd met 0-6 gewonnen. “Ruime cijfers, maar onze passing was in het begin niet zo goed, onze looplijnen konden beter en eigenlijk was het een beetje de verdienste van de thuisploeg die ons goed vastzette zonder dat zij echt grote kansen konden ontwikkelen. Bij de rust stond het 0-1 voor ons. Bij aanvang van de tweede helft werd het meteen 0-2 en konden wij de match uitspelen”, analyseert David Vanneste de seizoenopener van zijn ploeg. De trainer is aan zijn tweede seizoen in Middelkerke bezig, na vier jaar in Veurne actief te zijn. “Het is eigenlijk mijn tweede ambtstermijn. Tien jaar geleden was het nog Leffinge. Ook daar was ik twee seizoenen bezig.”

Zotte ploeg

Vorig seizoen sloot Beaufort de competitie af met 30 op 39. De ploeg bleef zo goed als dezelfde, mits enkele versterkingen die er bijgekomen zijn. “Rond plaats vijf eindigen zou bijzonder mooi zijn”, vindt de trainer. “In een reeks die toch wel sterker is. Er is een zestal teams naar eerste provinciale. Merkem, die voor ons stond, is gebleven en Heule B blijft voor mij een echte titelkandidaat. Het is blijkbaar een zotte ploeg. Er is dan nog Zonnebeke en Vlamertinge. Twee teams die nieuw zijn en die ik totaal niet ken. Na een achttal weken zullen we wel weten hoe onze competitie kan evolueren.”

David heeft in Veurne een damesvoetbalwerking op poten gezet. Hij zou dat nu graag opnieuw doen met Beaufort. “Wat de instroom van jeugd betreft moeten wij binnen een straal van 15 km rekening houden met grotere clubs als Bredene, Oudenburg en Eernegem. Zij hebben diverse meisjesploegen. Mijn bedoeling is toch om op termijn, misschien nog dit jaar of toch zeker volgend seizoen, een U16-ploeg op de been te brengen.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier