Ereburger en viervoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert gehuldigd in Wielsbeke: “Een voorbeeld voor de vrouwensport”

Schepen van Sport Rachida Abid en burgemeester Jan Stevens samen met Tessa Wullaert. © Picasa
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Red Flame Tessa Wullaert, een geboren en getogen Wielsbeekse, werd zondagmiddag op het gemeentehuis van Wielsbeke gehuldigd voor haar vierde Gouden Schoen.

Het was niet de eerste keer dat de topscorer allertijden bij de Red Flames gehuldigd werd in Wielsbeke. “In 2015 won ze de Sparkle, de belangrijkste prijs van het vrouwenvoetbal,” opent burgemeester Jan Stevens. “Ze was toen topscorer in de BeNe League met 18 doelpunten. Ze zette toen al als inwoonster van Sint-Baafs-Vijve Wielsbeke op de kaart. In 2017 mocht ze haar eerste Gouden Schoen in ontvangst nemen, goed voor een tweede afspraak in de raadszaal. 2018 en 2019 volgden de tweede en derde Gouden Schoen. Sinds 2022 is Tessa ook ereburger. Daar zijn we heel trots op.”

Familie is belangrijk

“Het is superleuk en lief dat de gemeente hier belang aan hecht,” vertelt het 30-jarige icoon van het vrouwenvoetbal. Ook mijn ouders en schoonouders mochten hier aanwezig zijn, iets wat ik enorm apprecieer. Gisteren had ik nog een wedstrijd in de Nederlandse competitie maar ik wilde dit kost wat kost meemaken. Straks (zondagnamiddag) ga ik kijken naar mijn broer Jarne dat bij KSC Wielsbeke speelt. Vanavond ben ik opnieuw voor een week weg, maar volgend weekend sta ik hier terug om te eten bij mijn ouders (lacht). Voor mij is terugkeren naar mijn familie in Wielsbeke belangrijk om mij goed te voelen.”

Voorbeeld voor vrouwensport

Met 82 doelpunten bij de Red Flames duikt Tessa de top 10 van topscorers allertijden in Europa in. “100 doelpunten een doel bij de Red Flames? Heel zeker. Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen als de teller op 100 staat. Maar mocht dit binnen twee jaar al gebeuren, dan niet hé,” zegt Tessa met een knipoog.

“Tessa is voor ons een heel belangrijke ambassadrice,” zegt schepen van sport Rachida Abid. “Ze is een voorbeeld voor de vrouwensport dat nog veel te weinig in beeld komt. We zijn dan ook heel blij dat ze ereburger van onze prachtige gemeente is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier