Cerkelladies doet het vanaf nu in interprovinciale

Evelyne Wardenier. (foto ACR)
Redactie KW

In de interprovinciale vrouwencompetitie reeks A is Cerkelladies Brugge een nieuwkomer. Groen-zwart begint vrijdag 30 augustus om 20.30 uur aan de competitie op bezoek bij Eendracht Mazenzele Opwijk. Evelyne Wardenier is een van de speelsters met meerdere dienstjaren op de teller.

Cerkelladies Brugge behaalde via de eindronde die het won een plaats in interprovinciale. Na een voorbereiding met veel oefenwedstrijden begint nu het serieuze werk. Ook voor Evelyne Wardenier (26) uit Sint-Pieters. Ze is werkzaam in de Carrefour in B-Park. Ze voetbalde tot aan haar achttiende bij de jongens van Daring Brugge om daarna voor Cerkelladies te kiezen. “Ik bleef tot en met vorig seizoen wel nog jeugdcoach bij Daring. Nu zet ik alles op de Cerkelladies”, vertelt ze.

Evelyne speelt het liefst centraal achterin. Trainer Eric Van Arck zet haar ook geregeld op het middenveld. “Bij de jongens stond ik meestal op de rechterflank. Bij de dames speelde ik zowel bij de A- als de B-ploeg. Ik heb al eens mijn kruisbanden en meniscus gescheurd en begon dan in het tweede team om mij opnieuw in de eerste ploeg te werken. Ik deed dat op verschillende posities. Ook in de spits. Ik ben rechtsvoetig, maar ik heb geen schrik om eens met links te trappen.”

moeilijk seizoen

“We zijn realistisch en eerlijk. Het gaat een moeilijk seizoen worden. We beseffen dat we nu al tekorten hebben, maar we gaan daar gedurende het seizoen zo goed mogelijk proberen op te trainen.” In de voorbije oefenmatchen waren er, ook om enkele geblesseerden op te vangen, alvast enkele nieuwelingen bij de Cerkelladies, zoals Annabel Maertens, Zavina Ongenae en Elena Janssens. “We kijken allen uit naar de competitie. We gaan alvast iedere week ons beste beentje voorzetten.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier