Cerkelladies Brugge volgend seizoen in de interprovinciale reeks: “We hebben de kans gegrepen”

Cerkelladies Brugge A sloot dit seizoen af met de promotie naar de interprovinciale reeks. (foto ACR)
Redactie KW

Na drie jaar is het zover. Cerkelladies Brugge promoveert naar de interprovinciale reeks. Vier keer winst in de eindronde levert de Koninklijke Cerkelladies Brugge uit eerste provinciale de promotie op. “Er was samenhang en de laatste weken vooral vechtlust.”

Cerkelladies eindigde in de reguliere competitie als tweede na kampioen KDNS Heule. Winst in de eindronde tegen Damme, Egem, Ninove en Wijgmaal was goed voor de promotie naar de interprovinciale reeks. Dat was toch de doelstelling de voorbije drie seizoenen.

“Het eerste seizoen was de jonge groep hiervoor nog niet rijp genoeg. Vorig jaar hadden we veel geblesseerden en waren er diverse andere omstandigheden. In het derde seizoen vormde dat niet echt een prioriteit. Met dat we de kans kregen, zijn we er volop voor gegaan om een reeks hoger te voetballen”, aldus trainer Eric Van Arck.

Na vier keer winst en een doelsaldo van 12 tegen 1 is de promotie meer dan terecht. Zeker met zo’n jonge ploeg waar nog veel groeimarge inzit. “Ons volgende doel is om in interprovinciale te handhaven. De groep weet dat ondertussen ook. Vorig jaar heb ik die reeks wat bijgehouden. Ninove en Wijgmaal, dat we in de eindronde tegenkwamen, zullen er wellicht bij zijn. RWDM heb ik al enkele keren aan het werk gezien. En er is Drongen, waar onze keeper vandaan komt. Het wordt sowieso iedere week knokken.”

Van Arck is tevreden over zijn groep het voorbije seizoen. “Er zit talent tussen, maar velen spelen ook op karakter. Het zijn vechters en als ze die gretigheid, en voor bepaalde hun snelheid, elke week aanhouden, dan staat er een ploeg die draait. We vormen een hecht team en hebben niet echt speelsters die een wedstrijd kunnen bepalen.”

Blijven

Voorzitter Aurora Costenoble is trots en hoopt dat de ploeg zoveel mogelijk bij elkaar blijft. “Lotte Denolf blijft een vraagteken. Ze heeft de trainer en mij beloofd dat ze in interprovinciale wil voetballen. De anderen van de ploeg blijven.” (Alain Creytens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier