Ulrik Maertens kon VV Westkapelle in derde provinciale houden: “Ja, ik heb mijn nek uitgestoken”

Ulrik Maertens schrijft weldra een nieuw hoofdstuk in zijn boek over VV Westkapelle. (foto JPV)
Redactie KW

Op donderdag 30 mei om 20 uur is er in Westkapelle een infovergadering voor de nieuwe kern. Kersverse T1 Johnny Lebegge zal de groep toespreken en ook zijn assistent Ulrik Maertens zal present zijn. Laatstgenoemde mag op zijn palmares schrijven dat de kustformatie nu nog in derde provinciale aantreedt.

Op zondag 25 februari verloor VV Westkapelle in eigen huis met 0-7 tegen KVC Wingene. Na afloop diende T1 Frederik Peel zijn ontslag in. De eerste ploeg was in verval. Iedereen keek richting hondstrouwe assistent Ulrik Maertens. De T2, een man van weinig woorden, nam contact op met zijn sportief verantwoordelijke Raimund De Cocq en samen besloten ze het zinkende schip naar de haven te loodsen.

Ulrik Martens herinnert zich die dag nog alsof het gisteren was. “Eerst probeerde ik nog Frederik Peel, die een vriend was geworden, op andere gedachten te brengen maar al snel zag ik in dat het verloren moeite zou zijn. De duobaan tussen mezelf en de sportief verantwoordelijke leek me de beste oplossing. We kennen de spelers als onze broekzak.”

Troebele sfeer

“Tactisch was er niets aan de hand, de sfeer werd evenwel steeds troebeler. Vraag me niet hoe het kwam, ik weet het niet. Tot de laatste snik deed Frederik zijn stinkende best om het tij te doen keren, tot hij de handdoek in de ring gooide. En ja, ik heb mijn nek uitgestoken en de jongens op hun verantwoordelijkheid gewezen. We beschikten over voldoende talent maar ik moest ze blijven motiveren, tot vervelens toe. Uiteindelijk gingen ze voor elkaar door een vuur. Uit respect voor Raimund en mij? Zou kunnen. In elk geval, ons plan lukte. De mentaliteit wijzigde drastisch en we misten zelfs nipt de nacompetitie. Drie matchen voor het einde waren we gered, na winst in Veldegem: een zespunter, zeg maar. Daarna verloren we nog twee keer op rij, misschien was de veer gebroken maar we hadden de opdracht vervuld.”

Johnny Lebegge

Intussen maakte Ulrik kennis met de nieuwe T1, Johnny Lebegge, een ex-keeper uit de nationale reeksen. “Na enkele gesprekken voelde ik al dat de mayonaise tussen ons pakte, dus keer ik terug naar mijn vertrouwde positie als assistent. Ik denk wel dat de nieuwe eerste in bevel, een inwijkeling uit het Pajottenland, een verrijking zal zijn voor onze vereniging. Hij kent niemand en zal dus onbevooroordeeld zijn ding kunnen doen. Ik sta klaar voor hem.” (Jean-Pierre Vanheerswynghels)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier