“Titel winnen, zou mooi zijn”: minivoetbalploeg Athletic Club Kortrijk op kop in eerste bestaansjaar

Als nieuwe club met nieuwe spelers doet Minivoetbalclub Athletic Club Kortrijk het uitstekend. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Minivoetbalclub Athletic Club Kortrijk presteert uitstekend in het eerste jaar van z’n bestaan. De ploeg van voorzitter Diego Dierick staat na 16 speeldagen alleen op kop.

Na recreatief veldvoetbal ging Athletic Club Kortrijk dit seizoen ook van start met een minivoetbalploeg. “Sinds mijn dertiende speel ik nationaal minivoetbal. Ik heb op dat vlak al heel wat watertjes doorzwommen”, vertelt Kortrijkzaan Diego Dierick (35). “Er waren al vier jongens bij onze veldvoetbalploeg die op regelmatige basis zomertornooitjes speelden. Er werd gebrainstormd en omdat minivoetbal geen onbekend terrein is voor mij hakten we de knoop door om zelf met een team te beginnen op nationaal niveau. En ik moet zeggen, het gaat uitstekend. Sinds vorige week staan we alleen op kop in vierde nationale A.”

Mooie reeks neergezet

“Als nieuwe club met nieuwe spelers is het niet geheel onlogisch dan we op elkaar ingespeeld moesten geraken. Mondjesmaat leerden we elkaar kennen en de automatismen kwamen vanzelf. Halverwege de competitie zetten we een mooie reeks neer. We kregen de volledige top na elkaar voorgeschoteld, wedstrijden die we allemaal zegevierend konden afsluiten. Met nog vijf speeldagen te gaan, hebben we dus nog één doel.”

Voor de ploeg was het vooraf uitkijken waar het schip zou stranden. “Bedoeling was vooral een gezond jaar doorkomen met een goede ploegsfeer. Stiekem droom je dan wel van meer. Zelf speelde ik al ettelijke keren kampioen in meerdere reeksen. Nu zou dit met mij als voorzitter extra mooi zijn.”

“Het idee speelt om ook met twee jeugdploegen te starten”

“Ik startte vier jaar geleden met deze club, samen met mijn vrienden Faycel Derrag en Semy Tlili met wat in de volksmond cafévoetbal wordt genoemd. Van een balletje trappen onder vrienden kwam het idee om zelf een echte ploeg op te richten. Momenteel hebben we één seniorenploeg, maar het idee speelt om ook met twee jeugdploegen te starten om de club zo verder te laten groeien. Week na week zijn we een leuk verhaal aan het schrijven. Zelf speel ik ook nog veldvoetbal. Ook daar zijn we goed op weg. We werden kampioen in de reguliere competitie en in de playoffs staan we momenteel eerste. Dit alles zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder de steun van onze talrijke sponsors. Zij betekenen heel veel voor ons.”

Een van de sterkhouders van minivoetbalploeg Athletic Club Kortrijk is Michael Labarque. Voor de 31-jarige kapitein van de ploeg is het niet geheel een verrassing dat Kortrijk de ranglijst aanvoert. “Met deze ploeg weet je dat een top 5-plaats tot de mogelijkheden moet behoren. Maar een eerste plaats overtreft toch de verwachtingen. Zelf speelde ik al altijd liefhebbersvoetbal, maar kon het niet meer opbrengen om te gaan trainen. Ik was met te veel andere zaken bezig.”

Week na week beter

“Ik amuseer mij hier kostelijk bij deze ploeg. Trainen doe ik zelf niet. De conditie blijf ik onderhouden met wedstrijden spelen. Toen ik de plannen voor een minivoetbalploeg hoorde, wou ik mee in de dans springen. We moeten er geen doekjes omwinden, we willen heel graag kampioen spelen. Voor de punten die we verloren, moeten we vooral de hand in eigen boezem steken. Aanvankelijk was het zoeken, maar al snel raakten we aan elkaar gewend. Het gaat beter en beter, dus verdienen we daar te staan.”

“Ook voor de beker van Vlaanderen doen we het zeker niet onaardig. We schakelden al een derdeklasser uit. Vrijdag 16 februari om 21 uur kruisen we de degens met MVC Vici Gent in onze thuishaven Weimeersen in Rollegem. We proberen ook in dit bekerverhaal zo ver mogelijk te geraken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier