SV Kortrijk mikt op promotie naar tweede provinciale

Diederick Haesebrouck begint straks aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach van SV Kortrijk. © VDB
Redactie KW

SV Kortrijk is de jongste jaren uitgegroeid tot een stabiele derdeprovincialer. Maar als het van Diederick Haesebrouck afhangt, mag daar op het einde van het nakend seizoen verandering in komen. De 49-jarige T1 zou niet neen zeggen tegen een promotie naar tweede. “Het zou onze club een boost geven”, meent hij.

“Ons seizoen is pas geslaagd als we een eindrondeticket halen”, hoopte Diederick Haesebrouck vorig seizoen bij zijn groot debuut als hoofdtrainer. In de heenronde slaagde SV Kortrijk er nog in de steile ambities in te lossen. Niet meer na de winterstop. Uiteindelijk eindigden de blauw-zwarten op een bescheiden tiende plaats. “Door een te smalle kern was onze tweede ronde er een met te veel ups en downs”, blikt Diederick Haesebrouck nog even terug.

Ondertussen werd onze spelerskern grondig gewijzigd en zullen de plaatsen ongetwijfeld duur zijn. De concurrentie zal sowieso leiden tot betere resultaten. Tenminste, dat hoop ik toch, want vooraf is het moeilijk om een plaats voorop te zetten.”

Eindrondeticket?

Diederick Haesebrouck begint straks aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach van SV Kortrijk. “Als T2, onder Geert Vandevyvere, heb ik de stiel kunnen leren. In alle bescheidenheid heb ik altijd mijn taak naar behoren vervuld. Maar als T1 heb je de resultaten niet altijd in handen. Wie straks als titelfavoriet van start gaat? Moeilijk te zeggen. Vorig seizoen stak Aalbeke er bovenuit.”

“Deze keer houd ik het op Winkel en Otegem. Hopelijk kunnen wij ons bij de top vijf nestelen en meedoen voor een eindrondeticket. In vergelijking met de vorige seizoenen onderging onze reeks een grote verandering. Uitgezonderd een burenduel tegen Heule zijn de derby’s op één hand te tellen. Ondertussen doen Aalbeke, Bissegem en Marke hun ding in tweede en eerste provinciale.”

SV Kortrijk opent de competitie op zaterdag 31 augustus (18.30 uur) op Jong Helkijn. “Er wacht ons een moeilijke opdracht. Helkijn kroonde zich vorig seizoen tot kampioen in vierde, en zal ongetwijfeld op dat elan willen doorgaan”, besluit Haesebrouck.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier