SV Ingelmunster (vierde provinciale) stunt tegen Hooglede (derde provinciale)

Trainer Ronny Goemaere. © CLY
Redactie KW

Donderdagavond heeft SV Ingelmunster een oefenpot gelijkgespeeld tegen Hooglede. Opmerkelijk, want Hooglede speelt in een hogere divisie. Zaterdag versloeg Ingelmunster ook al FC Passendale (ook derde provinciale) in de Beker van West-Vlaanderen.

Dat voetbal leeft in Ingelmunster werd donderdagavond duidelijk. SV Ingelmunster speelde haar tweede oefenpot met een compleet geüpdatet team. Na het vertrek van Mandel United werd onmiddellijk werk gemaakt van een nieuwe ploeg die nu in volle opbouw is.

Elke oefenmatch van het nieuwe Ingelmunster lokt enorm veel volk, veel meer zelfs dan dat ooit het grote Mandel United bij een thuismatch kon bijeen brengen. Dit was weer het geval bij de oefenmatch van 1 augustus tegen Hooglede, een stevige ploeg uit derde provinciale dat aan het einde van het seizoen nog de eindronde speelde. We telden alweer meer dan 250 supporters die het nieuwe team kwamen aanmoedigen. Die kregen waar voor hun geld. Het jonge team bestaat voor negentig procent uit vroegere jeugdspelers van Ingelmunster.

Er blijft werk aan de winkel

Ondanks alle lof is er volgens trainer Ronny Goemaere nog werk aan de winkel. De wedstrijd werd een evenwichtige partij die eindigde op 1-1. In de twintigste minuut scoorde Maxim Verlinde het enige doelpunt voor Hooglede, Wouter Cottignies maakte in de drieënzeventigste minuut gelijk. Vanzelfsprekend werd er nogal wat gewisseld en uitgeprobeerd. Aan trainer Ronny Goemaere vroegen we om de balans op te maken.

“Het spreekt voor zich dat ik al enorm veel heb bijgeleerd uit de oefenmatchen”, zegt Goemaere. “Vandaag tegen het op papier veel sterkere Hooglede hebben enkele jonge gasten me echt bekoord. Belkadi, Verhaeghe en Lamon, om maar enkele namen te noemen. Geef ons nog even de tijd en we zullen er klaar voor zijn. Ik ben zo goed als zeker dat we de competitie kunnen aanvangen met een heel sterk team. De kern is breed, waardoor ongetwijfeld wat onderlinge concurrentie zal spelen. Nu is het uitkijken naar de volgende bekermatch, op zondag om 17 u tegen Lo-Reninge.”

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier