Strafschopcadeau zet Ninove op weg maar een 0-4 zege in Wingene

Karel Van Roose kon de nederlaag van Wingene niet vermijden. © VDB

In de eerste helft was er weinig te beleven. Twee ploegen die speelden vanuit een goede organisatie speelden niet echt kansen bijeen.

Na de rust was er heel wat meer animo. Na zeven minuten zette Ninove voor en de bal werd slecht weggewerkt in de voeten van Lepage die geen genade kende. Kort daarna was er een open doelkans maar Van Roose besloot onbegrijpelijk over.

Dan was er de bewuste 63ste minuut toen Lingier foutief werd aangepakt en de ref liet doorspelen en Nedele liep daarop het lijntje af. In een duel met Vermeulen liepen beide spelers schouder tegen schouder en de Ninovieter voerde een shownummertje op en de lijnrechter vlagde. De ref volgde hem ondanks het Wingense protest en wees voor de thuisspelers onbegrijpelijk naar de stip en Romero Gomez nam het geschenk met dank aan.

Bij Wingene gingen de kopjes naar beneden. De lange jongens van Ninove zorgden nog voor twee kopbaldoelpunten en smeerde zo KVC een zure nederlaag aan.

(WD)

KVC Wingene – VK Ninove: 0-4

KVC Wingene: Maes, Vermeulen, Vanmaele, Van Roose, Lingier (83′ Selmani), Hoornaert, Flederick, De Loof ( 74′ Rushiti), Vandewiele, Vangheluwe, Cornette (83′ Nalli).

Doelpunten: 52′ Lepage 0-1, 63′ Romero Gomez 0-2 (pen.), 83′ Lheureux 0-3, 86′ Romero Gomez 0-4.