Speler stuikt ineen op veld, wedstrijd gestaakt: “‘Niemand had nog zin om te voetballen”

De onfortuinlijke Milan Carels. © JPV
Redactie KW

Opschudding zondag tijdens de bekerwedstrijd tussen VVC Beernem en KFC Damme. Nadat Milan Carels de thuisploeg op voorsprong bracht, stuikte hij even later neer op het veld. Gelukkig waren er mensen met een medische achtergrond aanwezig. Zij dienden de onfortuinlijke speler de eerste zorgen toe, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Intussen stelt Milan het naar behoren.

Euforie bij de thuisploeg toen Milan Carels in het openingskwartier van het bekerduel tussen VVC Beernem A en KFC Damme de score opende. De wedstrijd kabbelde rustig verder toen het, op slag van rust, doodstil werd in alle gelederen. Jan Keirse, sportief verantwoordelijke in Beernem, doet ons het verhaal.

“Ik stond te kijken naar de wedstrijd, samen met de papa van Milan Carels. Plots deed een speler teken dat hij verzorging nodig had en de scheidsrechter legde het spel stil. Op hetzelfde moment zakte Milan Carels een eind verderop levenloos ineen. Na een klein moment van paniek snelde iedereen met medische kennis naar de ongelukkige speler, onder meer een dokter in spe en een verpleegkundige. De eerste zorgen werden toegediend en Milan werd naar het ziekenhuis gevoerd. Eerste onderzoeken wezen uit dat hij niets aan het hart heeft, al blijf ik voorzichtig in mijn uitspraken. We duimen allemaal dat Milan zo snel mogelijk opnieuw tegen een balletje kan trappen. Hij stuurde ons trouwens vanuit het ziekenhuis een bericht dat hij wenst om vlug opnieuw tussen de ploegmaten te staan. Hij stak trouwens in bloedvorm, want in de laatste tien wedstrijden scoorde hij telkens.”

Menselijkheid primeert

Koen Thiebaut, T2 van KFC Damme, hoopt zoiets nooit meer mee te maken. “Ik zag die jongen plots neerstuiken en wist meteen dat het ernstig was. Gelukkig stonden er mensen achter de omheining met medische achtergrond, die meteen de eerste zorgen toedienden. Milan Carels, het slachtoffer, stuurde trouwens al een bericht naar onze hoofdcoach Johnny Bleyaert om ons te bedanken voor de medewerking. Natuurlijk primeert menselijkheid op het voetballend vermogen. We vernamen van Milan dat er geen voorgeschiedenis is en dat zijn hart steeds is blijven kloppen. Beide ploegen waren het meteen eens om de wedstrijd te staken. Niemand had er nog zin in, wat zeer begrijpelijk is. KFC Damme wenst Milan Carels nog eens het allerbeste toe. We hopen de jongen zo snel mogelijk op het veld terug te zien.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier