SK Roeselare en Eendracht Hooglede slaan de handen in elkaar

SK Roeselare en Eendracht Hooglede werken vanaf nu samen. © foto SBE
Redactie KW

Op het jeugdcomplex van SK Roeselare sloot een delegatie van het Roeselaarse jeugdbestuur een overeenkomst af met het hoofdbestuur van Eendracht Hooglede om een samenwerking aan te gaan.

“Het idee achter deze samenwerking is dat we het voor de beide ploegen eenvoudiger willen maken om spelers van de ene naar de andere club te laten overstappen”, klinkt het bij Geert Deblaere (54), jeugdvoorzitter bij de wit-zwarten. “Dit moet er enerzijds voor zorgen dat wie het bij Hooglede goed doet sneller (en zonder een hele rompslomp) de kans zal krijgen om het op een hoger niveau te proberen. Anderzijds willen we ook voor een oplossing zorgen voor zij voor wie voetballen op interprovinciaal niveau na verloop van tijd misschien net iets te hoog gegrepen is. Het is niet de bedoeling dat de ene club de werking van de andere zal overnemen. De twee ploegen zullen volledig zelfstandig blijven werken. We willen elkaar sterker maken en van elkaar leren.”

Blijven groeien

“De belangrijkste reden waarom we gaan samenwerken is omdat we willen vermijden dat spelers die voor een andere club kiezen, helemaal van onze radar verdwijnen”, geeft Jeffrey Bolle (44) zijn Roeselaarse collega gelijk. “Dit is iets waar we bij Hooglede, als zogenaamd kleinere club, toch vaak mee te kampen hebben. Het zou daarnaast ook mooi zijn moesten we niet alleen op, maar ook nààst het veld de krachten kunnen bundelen. We waren vorig seizoen dicht bij de promotie naar eerste provinciale. Als we willen blijven groeien, dan is ook dat iets waar ze ons op Schiervelde zeker kunnen mee helpen.”

Leuk detail: omdat de Hoogleedse oefenvelden op dit moment niet toegankelijk zijn, zullen de blauw-witten hun volledige voorbereiding op Schiervelde afwerken. In de eerste wedstrijd van deze oefencampagne staan Roeselare en Hooglede (op 18 juli) trouwens meteen tegenover elkaar. Een traditie die in ere wordt gehouden nadat de twee ploegen van vader en zoon Geert (vroeger Winkel en nu Roeselare) en Jelle Cool het ook de vorige jaren steeds tegen elkaar opnamen. Aftrap om 19.30 uur. (SBE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier