Seppe Hoppe ruilt KSV Oostkamp B voor KSV Jabbeke

Seppe Hoppe staat voor een nieuwe voetbaluitdaging in Jabbeke. (foto JPV)
Redactie KW

Met een vierde stek sloot T1 Jeffrey Vandepoel het seizoen af bij KSV Oostkamp B. Zijn piepjonge brigade liet hem geen moment in de steek. Eén van zijn sterkhouders was Seppe Hoppe. Deze 19-jarige atleet verlaat nu de Valkaart en slaat zijn tenten op bij KSV Jabbeke.

Seppe Hoppe werd vanaf zijn zevende levensjaar opgeleid bij Cercle Brugge. Eens 13 jaar geworden trok hij naar Roeselare, waar hij uitkwam bij de eliteploegen, tot lichting U18. Dan startte zijn periode KSV Oostkamp. “In vierde provinciale beleefde ik een totaal andere ervaring. Voetballend gaat alles minder vlot, maar ik was verrast door de hardheid van het spelletje op dat niveau. Anderzijds voelde ik dat ik bleef groeien, zij het niet op vlak van techniek. Onze begeleiders, Hans Mulier en Jeffrey Vandepoel, zijn ware kenners van het spelletje en staan ons altijd bij met raad en daad. Ik zal ze allebei missen, maar in alle eerlijkheid: ik zie voor mezelf in Oostkamp geen toekomst meer. Het vlaggenschip lijkt mij onbereikbaar: dat is wel nationaal niveau hé”, zegt Seppe.

Combinatie studies

“In eer en geweten heb ik besloten mijn nog prille carrière in Jabbeke verder te zetten, onder leiding van Bart Van Hecke, die net als Hans Mulier en Jeffrey Vandepoel over een Uefa A diploma beschikt. Vrienden die al bij Jabbeke uitkomen zijn vol lof over die coach. Ik heb al een paar keer meegetraind met mijn nieuwe ploeg en het niveau tweede provinciale zal ik waarschijnlijk vlug onder de knie hebben. Deze reeks lijkt me overigens perfect combineerbaar met mijn universitaire studies kinesitherapie in Brugge. Aan Oostkamp zal ik de beste herinneringen bewaren”, zegt Seppe.

“Misschien is het een beetje spijtig dat we niet konden doorstoten naar de hogere reeks. We hadden die eindrondematch tegen Langemark-Poelkapelle altijd moeten winnen. We gaven een 2-0 bonus uit handen en in de strafschoppenreeks lieten we het helemaal afweten. Ja, ook ik miste vanop te stip. Dat lijkt me ongetwijfeld een teken van te weinig ervaring of teveel stress. We hebben alweer een lesje geleerd. Nu gaat de riem er even af en vanaf juli maak ik me klaar voor een nieuw hoofdstuk”, klinkt het bij Seppe. (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier