Renzy Callewaert wordt nieuwe T1 bij KFC Lichtervelde

Renzy Callewaert. (foto Bart) © VDB
Bram Vanlerberghe

Renzy Callewaert (36) volgt komend seizoen Ronny Houben op bij tweedeprovincialer KFC Lichtervelde.

De Moorsledenaar begon het seizoen nog bij een fel verjongd KSV De Ruiter, maar hield daar eerder dit seizoen de eer aan zichzelf.

1. Wat spreekt je aan in de uitdaging bij Lichtervelde? Je speelde er vorig seizoen al tegen met KSV De Ruiter.

“Ik heb me natuurlijk wat geïnformeerd en ik weet dat KFC Lichtervelde een heel stabiele, gezonde club is. Vorig jaar vond ik het al een goed blok. Dit jaar is dat opnieuw het geval. Het bestuur is jong en ambitieus, maar wel realistisch. Voor mij, als jonge trainer, is dat een ideale kans om me opnieuw te kunnen bewijzen als trainer.”

2. Je kon je dus al een beeld vormen van de sterktes en de mogelijkheden van je toekomstige ploeg?

“Ik wil me dit jaar absoluut niet moeien. Ik zie natuurlijk wel de wedstrijden, maar kom niet in de kantine, uit respect voor de huidige ploeg en trainer. De ploeg staat er al en er zijn enorm veel mogelijkheden. Er moet niet veel veranderen. Enkel in het aanvallend compartiment halen we iets meer concurrentie bij. Ik zie nog veel progressiemarge.”

3. Zal je in de komende maanden, naast het volgen van de wedstrijden, ook nog potentiële aanwinsten scouten?

“Ons huiswerk is in feite bijna af. We hebben al heel veel gesproken, ook met alle huidige spelers. Daar zit ik telkens bij. Van het bestuur kreeg ik de opdracht om wat versterking te halen, binnen het beschikbare budget natuurlijk en het realistisch verhaal dat ze brengen. Dat vind ik wel leuk én belangrijk dat je als trainer weet met wie je volgend seizoen zal spelen. Af en toe zal ik wedstrijden volgen, maar ik zal me niet moeien uit respect voor de huidige spelers en huidige trainers, die schitterend werk leveren.”

4. Je ziet drie ex-spelers van De Ruiter terug in de huidige kern. Komen er nog andere bekende gezichten de ploeg versterken?

“Ik heb al een tiental jaar ervaring, onder meer in de elitejeugd van KSV Roeselare. We speelden vaak tegen Cercle Brugge en KV Kortrijk. Quasi alle jonge gasten die nu aan de poort staan voor een eerste ploeg ken ik dus. Ofwel van zelf mee gewerkt te hebben of van tegen te spelen met mijn ploeg. We zijn van plan om een drietal aanwinsten te halen, maar dat zullen jongens zijn die ik wel wat ken. Ik denk dat dat overal wel het geval is.”

5. Welke accenten probeer je zelf als trainer te leggen?

“Ik zou heel tevreden zijn dat we zoals nu zo weinig tegendoelpunten slikken. Het team hield al vier wedstrijden op rij de nul. Dat vind ik fantastisch. Maar ik zou graag wat meer doelpunten zien, aan de juiste kant welteverstaan. Ik ben wel een aanvallende trainer. Als het 0-0 staat, ga ik indien mogelijk alsnog voor de drie punten. Willen we een stap vooruit zetten, dan moeten we meer doelpunten maken. Het wordt een evenwicht vinden.” (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier