RC Lauwe zet bekeravontuur na stunt verder in Luxemburg

"We zijn altijd te vinden voor een stunt", lacht Arne Naessens. © foto Bart
Redactie KW

RC Lauwe trekt zondag naar het Luxemburgse Messancy in de volgende ronde van de Croky Cup. Op de vorige speeldag werd gestunt op het veld van KM Torhout.

Onderschat RC Lauwe nooit. Dat weten ze nu ook bij KM Torhout. De ploeg die straks hoge ogen gooit in derde afdeling, waande zich reeds in de tweede ronde van de Beker van België. Maar de Lauwse statieploeg stak er een stokje voor en ging er met 2-3 winnen.

“We zijn altijd te vinden voor een stunt”, lacht Arne Naessens (21). “Alle gekheid op een stokje, vooraf hadden we dit nooit durven denken. Mogelijk heeft de thuisploeg ons onderschat. Vooraleer ze begrepen dat we meer inhoud hadden dan verwacht, lagen ze uit de beker.”

Goed voor vertrouwen

“Met dank ook aan onze doelman Jordy Mervilde die met uitstekende reddingen een groot aandeel had in deze overwinning. Zondag trekken we naar het Luxemburgse Messancy. Voor ons een onbekende tweedeprovincialer. We kunnen er een gezellige uitstap van maken, met hopelijk een goede afloop. Een nieuwe zege zou goed zijn om met vertrouwen aan de start te komen van de reguliere competitie.” (Fonzie)

Croky Cup, zondag 6 september 16 uur: Messancy – RC Lauwe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier