Zulte Waregem stelt Sven Vandenbroeck aan als nieuwe hoofdtrainer

Sven Vandenbroeck is de nieuwe trainer van Essevee. © BELGA

Zulte Waregem heeft met Sven Vandenbroeck een nieuwe hoofdcoach gevonden. Hij ondertekent aan de Gaverbeek een contract voor onbepaalde duur, zo bevestigt de 1B-club zaterdag.

De 44-jarige Vandenbroeck is de opvolger van Vincent Euvrard, die naar promovendus Dender verhuisde. Die laatste had in september 2023 de fakkel overgenomen in de Elindus Arena, met als voornaamste doel meteen terug te promoveren naar de Jupiler Pro League. Essevee werd evenwel pas vijfde in de reguliere competitie en moest in de play-offs om promotie zijn meerdere erkennen in SK Lommel.

Vandenbroeck deed de voorbije jaren heel wat ervaring op als trainer in Afrika. Hij was bij Kameroen assistent van Hugo Broos, met wie hij de Afrika Cup 2017 won. Daarna ging hij aan de slag bij het Tanzaniaanse club Simba SC, waarmee hij in 2020 landskampioen werd, en de beker en supercup won. In het seizoen 2020/21 werd hij trainer bij FAR Rabat, waarmee hij de Marokkaanse beker won. In juli 2022 ging Vandenbroeck aan de slag bij de Saoedische eersteklasser Abha Club.

Eind februari tekende Vandenbroeck bij Lierse, een van de teams waar hij ook als speler actief was. Die club loodste hij naar het behoud in de Challenger Pro League.

“Sven beantwoordt aan onze verwachtingen van een moderne, tactisch ervaren en communicatief sterke hoofdcoach die het Belgische voetbal kent. Hij boekte eerder al soliede resultaten met jonge spelers en weet een samenhorigheidsgevoel te creëren binnen een team”; stelt Zulte Waregem. De verdere invulling van de sportieve staf wordt eerstdaags gecommuniceerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier