Vergevorderde gesprekken tussen KVO en nieuwe investeerders: “Alles evolueert gunstig”

Er zijn vergevorderde onderhandelingen met investeringsfonds Apex Capital Global LLC rond de overname van KV Oostende. © Belga
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

KV Oostende greep eerder deze week naast een licentie, maar dat kwam niet als een verrassing. De overnamegesprekken blijven intussen lopen, met Apex Capital Global als voornaamste kandidaat.

“De club moet overgenomen zijn en er moet een kapitaalsinjectie gebeuren. Pas dan kunnen wij een duidelijk licentiedossier indienen. Het beroep werd nu alvast aangetekend en midden mei moet ons dossier afgerond zijn en zullen we ons moeten verdedigen”, zegt bewindvoerder Werner Van Oosterwyck op de clubwebsite.

Vergevorderde onderhandelingen

Voorts zijn er vergevorderde onderhandelingen met investeringsfonds Apex Capital Global LLC. Er zijn nog twee partijen geïnteresseerd, maar die zitten niet in zo’n verregaande status. “Er moeten echter nog enkele handtekeningen worden gezet en zolang dat én de kapitaalsinjectie niet zijn gebeurd, is de overname niet volledig. Wél evolueert alles gunstig”, aldus Van Oosterwyck. Ook de handtekeningen van enkele huidige aandeelhouders ontbreken nog – gesprekken zijn gaande – terwijl andere aandeelhouders de overdracht wel al hebben bekrachtigd.

KVO en Werner Van Oosterwyck melden ook dat er “met de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) een faire deal werd beklonken en ook met de NV Stadion – de vennootschap van Marc Coucke – werd een overeenkomst bereikt over de tribune”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier