Siebe Wylin maakt overstap van KV Oostende naar Club NXT: “Als kind droomde ik hier al van”

Siebe Wylin ontpopte zich tot een vaste waarde bij het ondertussen failliete KV Oostende en versierde zo een transfer naar Club NXT. © Belga
Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

Na vijf jaar bij KV Oostende heeft Siebe Wylin (21) een contract bij Club Brugge ondertekend. De rechtsachter met aanvallende impulsen zal bij Club NXT voetballen, maar deze zomer traint en speelt hij ook bij de eerste ploeg. De Roeselarenaar is de verpersoonlijking van het gezegde ‘Na regen komt zonneschijn’. Van een failliete club in anderhalve maand naar de landskampioen!

Papa Janos Wylin, die onder meer bij Tielt en Westrozebeke voetbalde, wees Siebe snel de weg naar het voetbalterrein van Roeselare. Al in de zomer van 2010 trok Siebe Wylin naar Club Brugge dat hem op een tornooi gescout had. Van de U8 tot de U16 droeg hij blauw-zwarte uitrustingen. “Die kans kon ik niet laten liggen. Mijn ouders waren het ook meteen eens. Een busje haalde de spelers in Roeselare voor de trainingen op. Mijn ouders voerden me naar alle wedstrijden. Voor de vele kilometers die mijn ouders voor mij afgelegd hebben, ben ik hen heel dankbaar. Dankzij hen sta ik waar ik nu sta”, bekent Siebe Wylin. “Ook ben ik de Club-trainers heel dankbaar.”

Twee tweelingen

“In de jeugdreeksen maakte ik mooie jaren met Club Brugge mee. Het biedt ook het voordeel dat ik verscheidene spelers bij het huidige Club NXT ken”, vertelt Siebe Wylin. “Van mijn leeftijd is de tweeling Sem en Lynnt Audoor. Een jaar jonger zijn de tweelingbroers Lenn en Liam Desmet. Uit duels tegen Genk en vanop topsportstages ken ik ook Amine Et-Taïbi. Op het KTA Brugge leerde ik Jano Willems kennen. Dat wordt leuk samenspelen.”

“Dat ik dit nu al zou mogen doen, had ik echt niet gedacht”

Van de U16 Club Brugge stapte Siebe Wylin naar de U18 KV Oostende. “Vijf jaar KV Oostende bezorgden me veel mooie herinneringen. Bij de U18 had ik trainer Korneel Deceuninck en bij de beloften Kurt Bataille. In de drie seizoenen A-kern kende ik verscheidene trainers. Alexander Blessin haalde me naar die A-kern en liet me na één maand al debuteren op Sint-Truiden. Van elke trainer heb ik veel bijgeleerd. Ze maakten me ook mentaal sterker. Uiteindelijk is die periode snel voorbijgegaan”, blikt Wylin terug op zijn seizoenen in groen-rood-geel.

Knop omdraaien

“Op reis vernam ik het faillissement van KV Oostende. Dat was een slag in mijn gezicht. We verloren allemaal ons inkomen. Dat nieuws kwam heel hard binnen”, bekent Siebe Wylin. “Toch slaagde ik erin snel de knop om te draaien. Na mijn vakantie werkte ik aan mijn fysiek, zodat ik volledig klaar zou zijn voor een nieuwe kans. Die kans zou er zeker komen, zei ik onmiddellijk tegen mezelf.”

Wylins manager klopte bij Club Brugge aan. Een jonge Belg, een rechtsachter, bovendien transfervrij, iemand die vele jaren jeugdopleiding bij blauw-zwart volgde en het vorige seizoen ook bij Michiel Jonckheere werkte: Wylin beantwoordde perfect aan de invulling van de functie waarvoor Club NXT een vacature had. Jonckheere, die van juli 2023 tot januari 2024 met Wylin werkte, kon perfect zijn kwaliteiten en werkpunten beschrijven. Club en speler vonden mekaar meteen. “Als klein kind droomde ik ervan bij Club Brugge te voetballen. Dat ik dit nu al zou mogen doen, had ik echt niet gedacht. Ik kom niet bij de minste club. Hier krijg je alle begeleiding die je nodig hebt. Dit is heel leuk”, reageert Siebe Wylin, die al de tweede helft van de oefenmatch op Heist tegen Knokke meespeelde.

Weerzien

“Elke dag zal ik bij Club NXT bijleren. Ook hoop ik zoveel mogelijk matchen te spelen. Tegelijk zou ik graag af en toe proeven van de eerste ploeg. Dat kunnen plaatsjes op de bank zijn en daarna zien we wel”, verwoordt Wylin zijn verlangens voor het komende seizoen. “Op de eerste speeldag ontvangen we Lokeren-Temse. Dat wordt meteen een weerzien met gewezen Oostendenaars Brent Gabriël, Jonas Vinck, Cederick Van Daele en Indy Boonen. Club NXT speelt trouwens zijn thuismatchen in The Nest in Roeselare. Dat is ideaal voor mijn familie die vooral in de buurt van Kortrijk woont. Bovendien heb ik iets met Roeselare, want op Schiervelde begon ik als kind ooit te voetballen, voor ik op mijn achtste naar Club Brugge trok”, besluit Siebe Wylin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier