Patro Eisden en Club NXT houden elkaar in evenwicht

Kaye Furo viert z'n goal. (Belga/Johan Eyckens) © BELGA

Patro Eisden en Club NXT moesten zich zaterdag op de vierde speeldag in de Challenger Pro League tevreden stellen met een puntendeling. Het werd 2-2 in Maasmechelen. FC Luik en SK Beveren kwamen niet verder dan een 0-0-gelijkspel.

De beloften van Club Brugge vonden na 21 minuten spelen het openingsdoelpunt via Kaye Furo, maar Keano Vanrafelghem (31.) hing de bordjes al snel opnieuw gelijk tegen zijn ex-club. Diezelfde Vanrafelghem bezorgde de Limburgers in de tweede helft (61.) de voorsprong, maar ook Club NXT toonde zich veerkrachtig en sleepte bij ingang van het slotkwartier nog een punt uit de brand via Shandre Campbell (75.).

Op hetzelfde moment hielden ook FC Luik en SK Beveren elkaar in evenwicht. De Luikenaars pakken zo hun eerste punt van het seizoen. Beveren, dat na 66 minuten met een man minder verder moest na een tweede gele kaart voor Jay-Dee Geusens, begint het seizoen met 5 op 9.

Club NXT (5e), Patro Eisden (6e) en SK Beveren (7e) zijn na drie speeldagen nog ongeslagen in de Challenger Pro League en staan broederlijk naast elkaar in het klassement met elk vijf punten. FC Luik is voorlopig twaalfde met één punt.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier