KV Oostende in eigen huis onderuit tegen Dender

De uitzege tegen Beveren kreeg opnieuw geen vervolg in eigen huis. © BELGA

Op de 25e speeldag in de Challenger Pro League heeft Dender zaterdagavond een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de Promotion Play-offs. De Oost-Vlamingen sloten hun bezoek aan ‘t Zeetje bij KV Oostende winnend af: 0-1. Bruny Nsimba (50.) zette de ploeg van Timmy Simons op rozen, die zich nadien naar de zege zwoegde na een tweede geel karton voor Lennard Hens (58.).

Op hetzelfde moment ging Beveren ook met de drie punten lopen op het veld van Seraing (1-2). Pape Moussa Fall, hattrickheld van vorige speeldag tegen Patro Eisden, wiste aanvankelijk de penaltygoal van Goduine Koyalipou (43.) uit, maar de Centraal-Afrikaan was diep in de tweede helft nogmaals trefzeker: 1-2.

In de stand in de op een na hoogste klasse in België heeft het nummer vier Dender nu 42 punten en het volgt daarmee op vijf punten van de voorlopige leider Beerschot. Beveren is zevende met 39 punten, maar blijft nog zeker in de running voor de Promotion Play-Offs. Onderin blijft Seraing vijftiende en voorlaatste met 22 punten, drie minder dan het nummer dertien Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier