Club NXT verliest voor vierde opeenvolgende keer

Doelman Nick Shinton bokst de bal weg.©JASPER JACOBS Belga

Club NXT kon ook tegen Lommel geen punten veroveren. Na een vierde opeenvolgende nederlaag blijven de youngsters troosteloos onderin het klassement hangen. In de eerste helft was Club nochtans de betere ploeg maar op het kwartier kwamen ze op achterstand. Na de pauze konden ze geen vuist meer maken en waren de mogelijkheden ook zeer beperkt. In blessuretijd werd het nog 0-2.

Club NXT verloor zijn laatste drie competitieduels en ook Lommel liet een 0 op zes optekenen. Coach De Mil wisselde op drie plaatsen. Shinton verscheen opnieuw tussen de doelpalen, rechtsback Stevens kwam voor het eerst aan de aftrap en ook Ansu kwam in de ploeg.

Van den Keybus zit in de selectie van het eerste elftal en was er logischerwijs niet bij. Coach De Mil sprak over wat vermoeidheid bij zijn jonge ploeg. Week na week strijden tegen betere tegenstrevers hakt er een beetje in.

Betere ploeg voor rust

De ingesteldheid was alvast weer prima. De youngsters begonnen met de nodige grinta aan de partij. De eerste mogelijkheid was er voor De Cuyper. Zijn afstandsschot werd prima gekeerd door Svedkauskas.

Ook een resem hoekschoppen leverde niks op. Aan de overkant was de eerste speldenprik wel direct prijs. Een afgeweken voorzet belandde bij Thordarson en die knikte binnen. De thuisploeg liet zich niet ontmoedigen en bleef op zoek gaan naar een doelpunt.

Ook Lommel kreeg nog een prima mogelijkheid. Moreno, prima vleugelspeler, bracht de Brugse defensie in verlegenheid. Shinton pakte uit met een prima redding. Een fase later devieerde Fofana een hoekschop bijna in eigen doel. Bij de rust stond het 0-1, geen correcte weergave van het spel want Club NXT verdiende zeker meer op basis van hun veldoverwicht.

Ondermaatse tweede helft

Het eerste kwartier van de tweede helft werd vooral gekenmerkt door slordigheden aan beide kanten. Na het uur kwamen vooral de bezoekers opzetten en leek de 0-2 meer in de maak dan de gelijkmaker.

Brugge-coach De Mil gaf voor de wedstrijd aan dat een aantal spelers al een beetje op hun tandvlees zaten vanwege de opeenstapeling van wedstrijden. Dat werd in de tweede helft duidelijk want Club NXT was ongeïnspireerd en futloos.

De tweede helft werd gekenmerkt door heel veel overtredingen waardoor er nooit enig tempo in de wedstrijd kwam. Club kwam zelfs tot geen enkele noemenswaardige kans en bleef alweer met lege handen achter. In blessuretijd werd het zelfs nog 0-2. Dit was hun laatste wedstrijd voor de winterbreak en voor vele jongeren zal die rustperiode wellicht welgekomen zijn. (JT)

Opstelling Club NXT: Shinton, De Cuyper, Hautekiet, Fuakala, Stevens, Fofana, Blomme, Engels (83’ Aelterman), Ochieng (73’ De Smet), Baeten, Ansu.

Opstelling Lommel: Svedkauskas, Vandersmissen, Wuytens, Lemoine, Neven, De Souza, Brebels, Zaroury, Thordarson (63’ Verschueren), Moreno (78’ Kabongo), Kadiri.

Gele kaarten: 52’ De Cuyper, 64’ De Souza, 67’ Vandersmissen, 83’ Lemoine.

Doelpunten: 14’ 0-1 Thordarson, 92’ 0-2 Zaroury.