Bewindvoerder moet KV Oostende naar rustiger vaarwater loodsen

Door de aanstelling van een voorlopige bewindvoerder hebben Paul Conway en de andere leden van de raad van bestuur geen toegang meer tot hun kantoren. Ze mogen wel nog binnen in het stadion © gf
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

De ondernemingsrechtbank van Gent, afdeling Brugge, heeft advocaat Werner Van Oosterwyck aangesteld als voorlopig bewindvoerder aangesteld bij KV Oostende. Dat melden zowel het advocatenkantoor als KVO zelf. Van Oosterwyck moet nu proberen om de club naar rustiger vaarwater te leiden. Paul Conway en andere aandeelhouders staan intussen buitenspel.

De ondernemingsrechtbank neemt zo’n beslissing niet zomaar. Een bewindvoerder wordt pas aangesteld indien een er aanwijzingen zijn van een slecht (financieel) beleid en na een klacht van een belanghebbende.

“De benoeming van meester Van Oosterwyck als voorlopig bewindvoerder is een positieve démarche van de ondernemingsrechtbank om te pogen de activiteiten van de nv KV Oostende voort te zetten”, laten het advocatenkantoor en KVO samen weten.

Buitenspel

“In lijn met zijn nieuwe rol zal Van Oosterwyck grondig onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de onderneming verder te laten opereren na het voormalig bestuur, waarover velen heel wat vragen hadden.”

KV Oostende zette zelf het nieuws online op de website van de club.
KV Oostende zette zelf het nieuws online op de website van de club. © gf

De aanstelling van de advocaat betekent niet dat de club meteen op een faillissement afstevent, maar wel dat er op relatief korte termijn een oplossing moet komen, zoals een overname. De aanstelling betekent meteen ook dat Paul Conway en zijn collega-bestuurders en -aandeelhouders buitenspel zijn gezet.

Informatie

“Op dit moment ligt de focus op het verzamelen van relevante informatie zodat de rechtbank adequaat kan geïnformeerd worden over de stand van zaken. Meester Van Oosterwyck zal zich inzetten om de belangen van de nv KV Oostende te behartigen en te pogen constructieve oplossingen te vinden voor een duurzame voortzetting van de activiteiten.” Het Oostendse advocatenkantoor heeft alvast een pak ervaring in onder meer het ondernemingsrecht, faillissementen en incasso.

Ook vandaag behandelt de Licentiecommissie het beroep van KV Oostende tegen de puntenaftrek en het transferverbod. Die kwamen er toen de club verschillende achterstallige betalingen, zoals BTW en RSZ, niet had uitgevoerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier