Positie CEO Piet Vandendriessche bij voetbalbond blijft wankel, woensdag volgt beslissing

CEO Piet Vandendriessche ligt onder vuur. © BELGA

De positie van Piet Vandendriessche, CEO bij de Belgische voetbalbond (KBVB), blijft uiterst wankel. Op dinsdag kwam de Raad van Bestuur van de KBVB opnieuw samen om het beleid van Vandendriessche zonder zijn aanwezigheid te bespreken. De kritiek zwol hierbij aan. Woensdag beslist de Raad van Bestuur over het al dan niet aanblijven van de CEO.

De kritiek op de topman klinkt al een tijdje alsmaar luider. Onder meer de evaluatie van bondscoach Domenico Tedesco, na het teleurstellende EK voor de Rode Duivels in Duitsland, zou voor de profclubs te laat gekomen zijn en ook bij de werknemers van de voetbalbond zou de CEO geen goed figuur slaan. De mislukte flirt met Vincent Mannaert, voormalig CEO van Club Brugge, wordt hem eveneens aangewreven.

Woensdag komt de Raad van Bestuur voor een derde opeenvolgende dag samen. Afhankelijk van de bron zou het lot van Vandendriessche al bezegeld zijn en hij moeten vertrekken. Hoe dan ook wordt er woensdag gestemd over zijn aanblijven als CEO bij de KBVB.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier