Luc Matthys (68, Torhout) kan terugblikken op een internationale topcarrière als assistent-scheidsrechter. Zijn eigenlijke scheidsrechtersloopbaan liep tot tweede nationale waarna hij de overstap maakte naar de functie van assistent-scheidsrechter. Daar bouwde hij een carrière uit die tot op vandaag zijn gelijke niet kent. Naast alle Belgische topwedstrijden, was Luc ook als FIFA-assistent-scheidsrechter actief. Hij was aanwezig op de Olympische Spelen in Barcelona in 1992 en het WK in de USA in 1994 waar hij tot de halve finales doorstootte. Absoluut hoogtepunt was de terugwedstrijd van de finale van de UEFA-beker in 1995 tussen Juventus en Parma in Milaan, de wedstrijd kon immers niet in Turijn afgewerkt worden. Frans Van Den Wijngaert was de referee van dienst.

Na zijn actieve loopbaan werd Luc opleider bij de Centrale Scheidsrechtercommissie van de KBVB als vertegenwoordiger voor de provincie West-Vlaanderen. 13 seizoenen geleden volgde hij Marc Cosaert op als voorzitter van het Bureau Arbitrage West-Vlaanderen.

Pascal Engels geeft voortaan de leiding aan de 23 'observers' en 520 West-Vlaamse scheidsrechters

Luc Matthys wordt opgevolgd door de 50-jarige Tieltenaar Pascal Engels. Hij was ref tot in derde nationale en was daarna zes jaar actief als assistent-referee in de Belgische Jupiler League. Daar was hij een 70-tal wedstrijden actief en leidde hij ook mee enkele wedstrijden op het internationale niveau. In 2011 trad hij toe tot het Bureau Arbitrage West-Vlaanderen waar hij in 2014 lid werd van de directiecommissie. De laatste seizoenen was hij verantwoordelijk voor de assistenten-werking en hij was hij Referee Head Instructor binnen Voetbal Vlaanderen, verantwoordelijk voor opleiding en coaching.

Op de Raad van Bestuur van 28 mei 2019 werd hij benoemd tot voorzitter van het Bureau Arbitrage West-Vlaanderen voor een mandaat van vier jaar. In die hoedanigheid neemt hij de eindverantwoordelijkheid op zich voor de werking van de West-Vlaamse arbitrage binnen Voetbal Vlaanderen, de Vlaamse vleugel van de KBVB. Hij zal leiding geven aan een observers-korps van 23 leden en een scheidsrechterskorps van 520 scheidsrechters en assistent-scheidsrechters. Samen met de voorzitters van de andere Vlaamse provincies en onder leiding van Kris Bellon vormt hij het directiecomité van het Referee Office Voetbal Vlaanderen. Intussen is hij ook benoemd tot ere-lid van de KBVB.

Luc Matthys (68, Torhout) kan terugblikken op een internationale topcarrière als assistent-scheidsrechter. Zijn eigenlijke scheidsrechtersloopbaan liep tot tweede nationale waarna hij de overstap maakte naar de functie van assistent-scheidsrechter. Daar bouwde hij een carrière uit die tot op vandaag zijn gelijke niet kent. Naast alle Belgische topwedstrijden, was Luc ook als FIFA-assistent-scheidsrechter actief. Hij was aanwezig op de Olympische Spelen in Barcelona in 1992 en het WK in de USA in 1994 waar hij tot de halve finales doorstootte. Absoluut hoogtepunt was de terugwedstrijd van de finale van de UEFA-beker in 1995 tussen Juventus en Parma in Milaan, de wedstrijd kon immers niet in Turijn afgewerkt worden. Frans Van Den Wijngaert was de referee van dienst. Na zijn actieve loopbaan werd Luc opleider bij de Centrale Scheidsrechtercommissie van de KBVB als vertegenwoordiger voor de provincie West-Vlaanderen. 13 seizoenen geleden volgde hij Marc Cosaert op als voorzitter van het Bureau Arbitrage West-Vlaanderen.Luc Matthys wordt opgevolgd door de 50-jarige Tieltenaar Pascal Engels. Hij was ref tot in derde nationale en was daarna zes jaar actief als assistent-referee in de Belgische Jupiler League. Daar was hij een 70-tal wedstrijden actief en leidde hij ook mee enkele wedstrijden op het internationale niveau. In 2011 trad hij toe tot het Bureau Arbitrage West-Vlaanderen waar hij in 2014 lid werd van de directiecommissie. De laatste seizoenen was hij verantwoordelijk voor de assistenten-werking en hij was hij Referee Head Instructor binnen Voetbal Vlaanderen, verantwoordelijk voor opleiding en coaching.Op de Raad van Bestuur van 28 mei 2019 werd hij benoemd tot voorzitter van het Bureau Arbitrage West-Vlaanderen voor een mandaat van vier jaar. In die hoedanigheid neemt hij de eindverantwoordelijkheid op zich voor de werking van de West-Vlaamse arbitrage binnen Voetbal Vlaanderen, de Vlaamse vleugel van de KBVB. Hij zal leiding geven aan een observers-korps van 23 leden en een scheidsrechterskorps van 520 scheidsrechters en assistent-scheidsrechters. Samen met de voorzitters van de andere Vlaamse provincies en onder leiding van Kris Bellon vormt hij het directiecomité van het Referee Office Voetbal Vlaanderen. Intussen is hij ook benoemd tot ere-lid van de KBVB.