Op naar huwelijk tussen failliet KV Oostende en KSV Diksmuide? “Gesprekken evolueren in positieve richting”

Burgemeester Bart Tommelein (links) stelt dat de gesprekken met KSV Diksmuide, waar Karl Vannieuwkerke een van de sterke figuren is, in de goeie richting evolueren. © Belga
Philippe Verhaest

Het ziet er naar uit dat er straks tóch nog voetbal op nationaal niveau in Oostende te zien zal zijn. Eén week na het faillissement van KV Oostende lijkt een samenwerking met KSV Diksmuide in de maak. De kersverse derdenationaler zou zijn schouders onder een nieuw verhaal zetten.

KV Oostende leek voltooid verleden tijd, maar de Koningin der Badsteden mag zich naar alle waarschijnlijkheid alsnog opmaken voor voetbal in de nationale reeksen. Volgens Het Nieuwsblad staat een samenwerking met KSV Diksmuide in de steigers.

Het stadsbestuur van Oostende wil de Diaz Arena niet leeg zien staan en knoopte daarom gesprekken aan met zo goed als alle voetbalclubs in een straal van dertig kilometer rond Oostende.

KSV Bredene

Eerder al was sprake dat KSV Bredene in Oostende zou landen, maar nu komt KSV Diksmuide duidelijk in beeld. De club, waar VRT-boegbeeld en KW-columnist Karl Vannieuwerke een prominente rol invult, heeft ook een B-elftal in tweede provinciale.

Die ploeg én de jeugdwerking zouden in Diksmuide blijven, de derdenationaler zou dan weer in Oostende het veld betreden.

Meeting in stadhuis

Vandaag blies Oostends burgemeester Bart Tommelein verzamelen in het stadhuis, om met alle betrokken belangengroepen de koppen bij elkaar te steken. Mensen van de jeugdwerking, fanclubs, maar ook de huidige bewindvoerder en enkele uithangborden van het Oostendse voetbal – onder andere Johnny Nierynck en Brecht Capon – waren op de afspraak.

Zij kregen de vraag voorgeschoteld of een samenwerking met KSV Diksmuide tot de mogelijkheden behoorde en de bijhorende naam KSV Oostende-Diksmuide een optie was. Voorstellen die positief onthaald werden.

Burgemeester Bart Tommelein reageert dat er morgen (maandag 10 juni, red.) over de plannen gecommuniceerd wordt. “Maar de gesprekken evolueren in positieve richting.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier