NS Heule organiseert Futbalista Festival voor meisjes

In februari organiseerde Veronique Sayoen bij FC Gullegem ook een testmoment voor meisjes. (foto VDB) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Komende zaterdag 8 juni organiseert NS Heule in samenwerking met voetbal Vlaanderen het Futbalista Festival voor meisjes vanaf 5 tot en met 12 jaar. “Het voetbal al lerend ontdekken” is het motto. De Heulse voorzitter Christoph Bertier en zijn entourage staan klaar om er een boeiende en leerrijke voormiddag van te maken. “Onze damesploegen hebben de jongste jaren grote stappen gezet.”

NS Heule, dat het afgelopen seizoen met twee damesploegen een titel mocht vieren, zet de jongste jaren het vrouwenvoetbal dik in de verf. En het kan nog beter. Dat hopen ze althans bij Voetbal Vlaanderen. “De jongste jaren zit het vrouwenvoetbal duidelijk in de lift”, weet Christoph Bertier.

“Voetbal Vlaanderen speelt daar handig op in, wil het aantal voetballende meisjes verder de hoogte instuwen. Een ambitieus initiatief dat op termijn ongetwijfeld zijn vruchten zal afwerpen. In ieder geval, op ons kan het Voetbal Vlaanderen rekenen. Wat niet altijd kan gezegd worden van de media.”

“Door de pers wordt vrouwenvoetbal nog altijd stiefmoederlijk behandeld. Met rechtstreekse uitzendingen van onze Red Flames krijgt het damesvoetbal weliswaar een ferm steuntje in de rug, maar het kan en moet nog beter. Met een twaalfde plek doen onze Red Flames het nochtans niet onaardig. Maar blijkbaar is het nog niet genoeg om de Belgische voetbalfans massaal achter zich te scharen. Mogelijk zou het helpen moesten nog enkele Tessa Wullaerts zich manifesteren.”

Dat Voetbal Vlaanderen NS Heule uitkiest om meisjes te lokken voor het voetbal, is niet toevallig en een opsteker voor voorzitter Christoph Bertier en zijn medewerkers. “Iedere club mag zich kandidaat stellen”, blijft de Heulse preses bescheiden. “Uiteraard zijn we altijd bereid als we het damesvoetbal een steuntje in de rug kunnen geven. Als club hebben we de jongste jaren met onze damesploegen grote stappen gezet. We zijn fier op wat we al bereikt hebben, maar het succes komt niet vanzelf. Je moet er hard voor werken.”

Praktisch

Het Futbalista Festival wordt op zaterdag 8 juni, van 10 tot 11.30 uur gehouden op de terreinen van NS Heule. De trainers krijgen de opdracht om de aanwezige meisjes te vergasten met technische circuits, penaltyshoots, ludieke spelletjes en onderlinge wedstrijden. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier