Nieuw voetbalproject RJH Komen voorgesteld: “Fusie is een serieuze uitdaging”

De nieuwe bestuursploeg en de spelersgroep werden voorgesteld aan het publiek. © ZB
Anton Peene Reporter

Vanaf volgend seizoen slaan Jespo Komen-Waasten en FC Houthem de handen in elkaar. Onder de nieuwe naam RJH Komen brengen ze een tweede- en vierdeprovincialer in competitie.

De eerste ploeg kon zich dit jaar handhaven in tweede provinciale. “Dat was onze grote doelstelling en we zijn blij dat we hierin geslaagd zijn”, zegt Thibaud Vanthomme, die penningmeester van de club is. “We eindigden tiende en daar zouden we vooraf voor getekend hebben. In het verleden konden we het nooit langer dan één seizoen volhouden in tweede. Toch denken we dat er nog meer inzat. Vooral tegen de ploegen onderin pakten we te weinig punten: 0 op 6 tegen BS Geluveld, 3 op 6 tegen KFC Poperinge A en 1 op 6 tegen SV Ingelmunster. Als je daar vijf punten extra pakt, zat er misschien zelfs een eindrondeticket in. Komend seizoen belooft het een zware reeks te worden, met enkele mooie affiches.”

Tijdens het seizoen werd duidelijk dat de club de handen in elkaar zou slaan met FC Houthem, dat achtste werd in vierde provinciale. “Voortaan heten we dus RJH Komen, voluit Royale Jespo Houthem Komen. Zo’n fusie is een serieuze uitdaging.”

Doorstroming

Het bestuur bestaat naast Thibaud uit Jacques Vandermarliere, Patricia Godderis, Jean-Marie Deruwe, Virginie Dejonckheere, Christophe Delarue en Michael Deruwe. “We zitten met een bekwaam bestuur en door de krachten te bundelen, staan we nu sterker als organisatie. Een van de doelen is om onze eigen jeugd ook speelkansen te geven in de eerste ploegen. Er is nog een groot gat tussen gewestelijke en zelfs interprovinciale jeugd en de tweedeprovincialer. Met de vierdeprovincialer kan de jeugd makkelijker doorstromen. Daar hadden we vorig seizoen al een hele jonge ploeg en het is de bedoeling dat de jonge spelers daar nu verder kunnen ontwikkelen. Op termijn moet er ook doorstroming komen van de B-ploeg naar de A-ploeg. Mathieu Dejonckheere zal de A-ploeg trainen, met T2 Bjorn Blancquaert. Bij de B-ploeg zijn Dorian Dancoisne en Christian Moreno de trainers. De outfits zijn een rood thuisshirt en een blauw uitshirt.”

Hopen op nieuwe site

Er zijn drie terreinen. “De twee seniorploegen spelen in Neerwaasten. De U15, U17, U21 en beloften zullen in Houthem aantreden en de jeugdploegen die vijf tegen vijf en acht tegen acht spelen, zullen in Komen spelen. De fusie is gebeurd, maar voor een nieuwe voetbalsite is er nog een lange weg af te leggen”, aldus Thibaud, die eerder deze week 40 kaarsjes mocht uitblazen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier