Nico Dryepondt ziet VV Westkapelle zegevieren

Voorzitter Nico Dryepondt zette VV Westkapelle weer op de voetbalkaart. De respons van de aanhang is overweldigend. © JPV
Redactie KW

Het was feest zondagavond in de ruime kantine van VV Westkapelle. Na nul op zes tegen respectievelijk Pittem en Zerkegem werd tegen KFC Doomkerke de eerste driepunter opgetekend.

Voorzitter Nico Dryepondt gunt zichzelf geen privileges. Bij de ambitieuze beleidsploeg worden de taken eerlijk verdeeld. De preses had zondagavond geen tijd om mee te genieten. Hij vervulde immers bardienst en mocht geen moment stoppen met dorstige kelen te laven.

“Iets voor middernacht kon ik eindelijk een frietje van eigen kweek stekken en intussen alle berichten overlopen die al in de media waren verschenen. Eerlijk, ik zag de confrontatie met Doomkerke met een onrustig hart tegemoet. Afgelopen competitie wonnen ze tweemaal een zes punter tegen ons. Maar nu genieten we van heerlijke sportieve revanche. Onze coach Frederic Peel greep terug naar een verjongde kern en deze ingreep bleek succesvol. Hij zal moeilijke knopen moeten doorhakken voor de eerstvolgende derby in Dudzele. Ik denk dat sommige vakantiegangers hun stinkende best zullen moeten doen om onze tieners te overtreffen.”

Haasje-over

“De nul op zes maakte me in feite niet ongerust, want ik zag attractief voetbal van onze jongens op een hoger niveau. Geloof me vrij, derde provinciale B is een aartsmoeilijke reeks. Tegen Pittem hielden we een uur stand, kwamen terug in de wedstrijd, maar werden in het slotkwartier, wegens rood voor Quinten Lescrauwaet, tot tien herleid. De week daarna verplaatsten we ons naar Zerkegem. We creëerden veel meer kansen dan de thuisploeg, misten zelfs een strafschop, en mochten zonder oogst huiswaarts keren. We liepen wat ongelukkig al bleef ik overtuigd dat onze coach erin zou slagen het tij te doen keren. Hij pakte uit met een gewijzigd elftal. Daar waar we in de eerste twee duels slechts één keer de netten deden trillen mikten we tegen Doomkerke drie keer tegen de touwen. Nu komt de derby in Dudzele eraan. Onze beide accommodaties liggen op een boogscheut van elkaar verwijderd en al in de lagere reeks maakte de burenstrijd veel los in beide entiteiten. Wij hunkeren naar een potje attractief voetbal. Onze buren tellen één puntje meer dan mijn jongens. Tijd dus om haasje-over te spelen.” (JPV)

Zaterdag 23 september om 19.30 uur: VK Dudzele – VV Westkapelle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier