Natuurlijk had Jelle Vossen moeten spelen

Jelle Vossen scoorde al twee keer tegen Waasland-Beveren. © belga
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Daar was oude vos Francky Dury alvast in geslaagd: hij heeft Club Brugge met een extra zorg opgezadeld voor de bekerclash in het Regenboogstadion. Door te insinueren dat hij Jelle Vossen misschien toch ging opstellen vanavond tegen zijn ex-club.

Ondanks de overeenkomst bij de transfer vorige week van Club Brugge naar Zulte Waregem met de clausule dat de goalgetter dit seizoen niet mag meespelen tegen Club, in de beker en, desgevallend, in de play-offs. Meteen daarna haastte voorzitter Carl Ballière zich om te roepen dat Vossen vanavond niét zou spelen, “we respecteren de overeenkomst.” Waarop gisteravond evenwel geen selectie meer werd bekendgemaakt.

We konden het ons best voorstellen, wat zich vorige dagen en wellicht ook nog vandaag in de catacomben van het Regenboogstadion heeft afgespeeld. Dury, heel opgetogen over Vossens eerste trainingsdagen en vooral over zijn twee goals tegen Waasland-Beveren én nog steeds zeer gebeten op prijzen en erkenning, tegen Ballière en CEO Eddy Cordier: “Komaan, met Jelle stijgen onze kansen met 25 procent. Een bekerfinale! Tegen de Veekaa misschien wel! Groepsfase Europa League misschien wel! Hoeveel brengt dat niet op?! Dan betalen wij toch gewoon die vergoeding? Dat is óók het contract respecteren: we stellen Jelle wél op én betalen de afgesproken vergoeding. Ge moogt niet bang zijn van Klup Bruhhe, hé. We are Essevee!”

Waarop Eddy en Carl, beducht voor de relaties met Vincent Mannaert en co (met wie het in de soortgelijke zaak-Coopman eerder scheef liep) en vooral West-Vlaamse zuinigaards: “Mo how, Francky. Wat gaan de mensen niet peinzen?” Maar gingen toch stillekes rekenen: die vergoeding (een paar 100.000 euro hooguit) is echt niet zo hoog. En Jelle kan ons inderdaad al tope naar de Heizel brengen.

En toch geen Vossen in de selectie van Zulte Waregem. Nochtans hadden de mensen niets te peinzen. Want Dury had gelijk: simpel de vergoeding betalen en de overeenkomst was óók gerespecteerd. Club zou dan de zuinigheid van Essevee hebben overschat en moest dan maar ruiterlijk bedenken: we hadden die vergoeding véél hoger moeten leggen. Maar Essevee heeft dus niet gedurfd. Dury heeft hooguit Clement met wat extra zorgen opgezadeld. Maar wat ons betreft: natuurlijk moest Jelle Vossen spelen. En dan moest Ballière maar zeggen: Francky wilde persé en we hebben ons laten doen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier