Minivoetbalploeg Athletic Club start in vierde provinciale

foto EL
Redactie KW

Minivoetbalploeg A. C. K Athletic Club Kortrijk werd kampioen in vierde nationale. Het sein voor de club om ook het liefhebbersvoetbal vaarwel te zeggen en te starten in vierde provinciale met veldvoetbal.

“Het was onze droom bij de opstart van de club om uit te groeien als een veldvoetbalploeg”, opent voorzitter Diego Dierick. “We willen een gezonde en sportieve start nemen zonder te veel ambities. We willen er een leerjaar van maken waar we als vriendengroep voor het eerst samen kunnen van proeven. We hebben de kwaliteit op het veld en structureel. Voor sommige spelers zal dit nieuw zijn, sommigen hebben al een rugzakje in het provinciaal voetbal. Een aantal spelers zullen dubbelen, dus zowel bij de minivoetbalploeg als bij de veldploeg spelen. Het is de bedoeling om uit te groeien tot een hechte groep. Elkaar leren kennen en onze droom waarmaken zonder druk. We stellen niets voorop, al zou het leuk meegenomen zijn om in de linkerkolom te eindigen.”

Spelers en sponsors

“Met onze minivoetbalploeg werden we kampioen, waardoor we naar derde nationale promoveerden”, gaat de 35-jarige Kortrijkzaan verder. “Door die stap vooruit waren we ook verplicht om met een jeugdploeg te starten. We hebben ervoor gekozen om met de U11 de uitdaging aan te gaan. We hebben al de spelers en sponsors gevonden. Semy Tlili zal er naast bestuurslid ook afgevaardigde zijn en soms trainer. Er zijn nog gesprekken lopende voor een vaste trainer. Semy zal ze ook fysiek klaarstomen.”

“We hebben er een superjaar opzitten. Naast kampioen speelden we ook de bekerfinale van Vlaanderen. Een beter jaar konden we ons niet wensen als nieuwe club. Dit overtreft onze stoutste dromen. Ikzelf ben ook actief als speler. Daarnaast vorm ik samen met Semy Tlili en Faycel Derrag het bestuur gesteund door heel wat gemotiveerde vrijwilligers.” (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier