Ladies Oudenburg geven titelfavoriet Bredene partij

Rik Schreel, trainer van Ladies Oudenburg: "We hebben alvast geen schrik van Bredene." © GSTR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Nu zondag trekken Ladies Oudenburg naar Bredene A, de ploeg die dit seizoen nog maar één wedstrijd verloor en, samen met Heist, de gedoodverfde titelfavoriet is.

Ladies Oudenburg won afgelopen zondag met 7-0 van rode lantaarn VV Koekelare. Daarmee naderen de Oudenburgse dames tot op één punt van Reningelst en Staden, beide wel met een wedstrijd minder gespeeld.

Sinds begin dit seizoen staat Rik Schreel aan het roer bij eersteprovincialer Ladies Oudenburg. Schreel trainde voorheen de dames van Ruddervoorde, was hulptrainer bij de eerste damesploeg van Club Brugge, trainer bij de tweede ploeg van Club Brugge en speelde tweemaal de halve finale van de beker met Staden.

15 op 15?

“De wedstrijd zondag verliep erg gemakkelijk. Na de eerste helft stond het al 6-0. Tijdens de tweede helft scoorden we nog een keer. Het gebeurde nooit eerder dat we al onze wedstrijden in januari wonnen. We wonnen deze maand al tegen Merkem B, Egem B, De Ruiter en tegen Koekelare”, vertelt een trotse trainer.

“Als Bredene met 6-1 wint tegen Heist en 3-0 haalt tegen Merkem, dan weet je dat het moeilijk wordt. Bredene is de titelfavoriet na hun winst tegen Heist. Maar we zijn er klaar voor. We hebben niets te winnen of te verliezen. Ons team hangt goed aan elkaar en dat kan zich misschien uiten op het veld. En wie weet halen we 15 op 15? Ondanks onze kleine kern en het feit dat we nu en dan een beroep moeten doen op onze U16, staan we toch op een mooie zesde plaats. We willen graag op dat elan verder gaan. We hebben alvast geen schrik van Bredene, maar zullen met het nodige respect voor de prestaties van Bredene aan de aftrap verschijnen”, aldus Rik Schreel. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier