Laatste speeldag wordt voetbalfeest in Oostrozebeke met actie ‘Schijt je rijk’

Voorzitter Jean-Marie Bonte met Lynn Herrero en Annelies Bouckaert. (foto CLY)
Redactie KW

Het voetbalgebeuren loopt stilaan op zijn laatste voeten. Op zondag 28 april speelt het eerste elftal van Oostrozebeke zijn laatste wedstrijd, tegen de buren uit Emelgem-Kachtem. Gezien het om een thuiswedstrijd gaat, hebben de dames van Scor een leuk feestje in elkaar geknutseld. Het moet een feestelijk gebeuren worden, zegt Annelies Bouckaert.

“Om het allemaal een beetje ludiek en aantrekkelijk te houden, hebben we een leuke wedstrijd ‘Schijt je rijk’ in elkaar gebokst. Wij willen er een feestelijke dag van maken, waarop we alle supporters en sympathisanten van Scor uitnodigen. Scor heeft zijn vel gered en blijft comfortabel in derde provinciale, en dat verdient een feestje.”

“De wedstrijd start zondag om 15 uur, maar wij starten wel iets vroeger met het feest. Om 12.30 uur wordt de actie ‘Schijt je rijk ’ op gang gefloten. In afwachting daarvan kan er al vanaf 10.30 uur van een glaasje genoten worden. In de cocktailbar wordt van alles aangeboden, ook tapas en frietjes, en voor de kinderen staan er springkastelen opgesteld.”

“Precies om 12.30 uur wordt een koe losgelaten op het tweede voetbalveld, voor de pronostiek ‘Schijt je rijk’. We hebben een koe ingehuurd bij landbouwer Edward Verstraete, en die mag dan haar ding doen in een van voorziene vakjes. We hebben het plein onderverdeeld in 5.500 vakjes en voor de prijs van 2 euro kan men een hokje aanduiden. Na de eerste kak van de koe zit de wedstrijd erop.”

Kakje

“De verdeling van het ingelegde geld ziet er zo uit: 25% wordt verdeeld over de winnaars. De winnaar kan rekenen op 15% van de inzet. Mocht het kakje vallen op de grens met andere vakjes, dan kunnen de aanpalende vakjes – en dat zijn er zes – rekenen op 10% van de inzet. De rest, 75%, gaat integraal naar de club, die instaat voor de werking van de mannen- en vrouwenploegen en de jeugdwerking.”

Het feest is het werk van een werkgroep bestaande uit Lynn Herrero, Annelies Bouckaert, Annelien Van Quickelberghe en Kim Desmet. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier