KVDO samenwerking tussen KSV Diksmuide en KV Oostende stelt nieuw logo voor

Het logo werd voorgesteld door Niels Dumon (31) uit De Panne, grafisch ontwerper in bijberoep. © TVA
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

KVDO, de samenwerking tussen KSV Diksmuide en KV Oostende, heeft een eigen logo voorgesteld. Dat zal ongeveer halverwege het seizoen op de shirts pronken.

Geen club zonder logo, en dus presenteerde KVDO het nieuwe embleem dat zowat halverwege het seizoen op de wedstrijdshirts te zien zal zijn. Het logo werd onthuld tijdens de fandag van donderdag en werd door het clubbestuur gekozen uit tientallen inzendingen van de achterban.

Winnaar is uiteindelijk Niels Dumon (31) uit De Panne, grafisch ontwerper in bijberoep. “Ik wou eerst de IJzertoren van Diksmuide en de vuurtoren van Oostende in een ontwerp stoppen, maar dat leek niet zo simpel. Dan nam ik de letters van KVDO en zette die in een vorm die ook op een wedstrijdshirt zou passen: als blokjes naast en boven elkaar.”

Eenvoud

Om de koninklijke titel van de Diksmuidse club te benadrukken, kwam er een kroontje bovenop. “Een logo dat mee is met de tijd”, zegt ondervoorzitter Karl Vannieuwkerke.

“Het blinkt uit in eenvoud en bevat alle elementen die de verbinding tussen beide steden en hun clubverleden duidelijk maken”, geeft de club zelf nog mee. Oordeel vooral zelf.

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier