Ook bod op KVO via ex-manager Luc Devroe

Luc Devroe. © belga
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Voorzitter Frank Dierckens, die het bod van de Amerikaanse eigenaar van Crystal Palace voor 100 procent van de aandelen van het noodlijdende KVO naast zich neerlegde, weigert verdere commentaar. De Tieltenaar blijft schermen met twee andere kandidaat-overnemers die zouden tevreden zijn met 80 procent van de aandelen, waardoor hij voorzitter zou kunnen blijven. Volgens ingewijden is één bod “cijfermatig heel concreet”.

Eén van beide kandidaten is aangedragen door ex-manager Luc Devroe, sinds zijn ontslag bij Anderlecht in januari 2019 actief als makelaar. Die ontkent niet, maar wacht af. “Het is nog altijd hoofdaandeelhouder Dierckens, 97 procent van de aandelen, die beslist”, aldus Devroe die ontkent dat zijn kandidaat-overnemer een Luxemburgse groep is.

“Maar ik ben er wel van overtuigd dat Dierckens tegen eind januari met een oplossing komt. Dat de voorzitter hoog spel speelt, geloof ik niet. Mijn kandidaat is in elk geval geen ‘fantasie’, zoals de partij achter het Amerikaanse bod laat doorschemeren.”

Devroe doelt daarbij op een persbericht van Gino Vanderhaeghen, 3 procent van de aandelen en tussenpersoon, ook financieel, voor het Amerikaanse bod, waarin de ondervoorzitter “uit bezorgdheid om de toekomst van KVO” uithaalde naar Dierckens door te stellen “niet in fantasieën te geloven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier