KVO haalt transfervrije spits Mamadou Thiam binnen

© twitter KVO
Redactie KW

KV Oostende voegt aanvaller Mamadou Thiam toe aan de spelerskern. De 25-jarige Franse Senegalees ondertekende een contract voor 2 jaar.

Thiam doorliep er de jeugdrangen van Dijon FC, waar hij in 2014-2015 debuteerde in de Franse tweede klasse. Bij Dijon en zijn latere club Clermont Foot zou hij uiteindelijk al op jonge leeftijd een 60-tal wedstrijden spelen in de Franse tweede klasse. In 2017 verhuisde Thiam naar Barnsley, waar huidig KVO-CEO Gauthier Ganaye hem nog kende van zijn tijd bij Lens. Bij Barnsley zou hij uiteindelijk bijna honderd wedstrijden spelen, verdeeld over de Championship (tweede klasse) en League One (derde klasse). Afgelopen zomer liep zijn contract er af en sindsdien zat de aanvaller zonder club. Hij trainde al enkele weken mee als testspeler bij KVO en overtuigde de sportieve staf van zijn meerwaarde. Zo speelde hij mee in de oefenmatch tegen Zwevezele, waarin Thiam ook scoorde. Hij maakte ook vijf keer zijn opwachting voor de nationale U20 van Senegal.

Mentaal goed

“Thiam speelde ongeveer een jaar geen competitiewedstrijden meer, dus daarom boden we hem eerst een test aan om te kijken hoe het met zijn fysiek is gesteld. Het feit dat hij die test aannam, bewijst dat hij mentaal uit het goede hout gesneden is. Natuurlijk mist hij nu nog wat ritme, maar we geven hem nu alle tijd om weer zijn beste niveau terug te vinden. Als dat gebeurt, zullen we er nog veel plezier aan beleven”, zegt executive president Gauthier Ganaye.

Bewijzen

Ook Mamadou Thiam zelf is in elk geval erg blij om nu ook officieel aan de slag te kunnen bij KVO. “Ik voel me hier goed in deze jonge groep en ik wou mezelf hier absoluut bewijzen aan de sportieve staf. Dat is nu gelukt en nu is het aan mij om hard te werken zodat ik snel weer mijn niveau haal van bij Barnsley. Ik kan niet wachten om mijn eerste minuten te maken voor KVO. Ik ben de club en Gauthier Ganaye dankbaar voor deze kans.” (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier